Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Danas zabilježeno 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom (23 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 35 osoba iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Stona te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Orebića i Vele Luke.

Ukupno su zaražene 23 muške i 37 ženskih osoba, a 40 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 62 osobe: 33 iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, tri iz Orebića, po dvije iz Metkovića i Trpnja te jedna iz Dubrovačkog primorja.

U posljednja 24 sata obrađena su 253 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 48 972 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 703 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 594 (Dubrovnik 317, Konavle 126, Župa dubrovačka 127, Dubrovačko primorje 15 te Ston devet slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega je šest na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1015 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (jedno na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 477 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije