Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas brojimo 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 19 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom (34 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 40 osoba iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, 12 iz Župe dubrovačke, šest iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena i Ploča te po jednoj iz Kule Norinske, Stona i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 40 muških i 46 ženskih osoba, a 61 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije muške osobe; jedna iz Dubrovnika (rođ. 1945.) i jedna iz Dubrovačkog primorja (rođ. 1945.).

Izliječene su 74 osobe: 28 iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, 15 iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, dvije iz Ploča te jedna iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 400 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 49 756 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 665 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 523 (Dubrovnik 302, Konavle 90, Župa dubrovačka 106, Dubrovačko primorje 15 te Ston deset slučajeva).

Prvu dozu cjepiva primilo je 8987 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 73 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invanzivnoj ventilaciji, dva na nainvazivnoj te dva na kisiku.

U samoizolaciji je 990 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (sedam na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 493 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije