Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U PETAK DAN OTVORENIH VRATA KNJIŽNICE

Dan Gradske knjižnice Metković je 30. rujna, na dan osnivanja Hrvatske narodne čitaonice neretvanske 1873. godine

Dan Gradske knjižnice Metković je 30. rujna, na dan osnivanja Hrvatske narodne čitaonice neretvanske 1873. godine

Objavljeno prije

Povodom Dana Gradske knjižnice Metković pozivamo vas u petak, 30. rujna 2022. godine, na Dan otvorenih vrata Knjižnice.

Dan Gradske knjižnice Metković obilježava se 30. rujna, na dan osnivanja Hrvatske narodne čitaonice neretvanske 1873. godine.

Sveznalica 7400xXpx

Za tu smo prigodu za vas organizirali obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10 i 12 sati tijekom kojeg možete razgledati naše odjele kao i one dijelove knjižnice koji nisu otvoreni za javnost.

Obilazak u trajanju od dvadesetak minuta započinje na drugom katu zgrade, kraj učionice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije