Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

ZAPOČEO JE VELIKI TJEDAN

Cvjetnica u župama Sv. Ilije proroka i Sv. Nikole biskupa

Objavljeno prije

Foto: Župe Sv. Ilije proroka i Sv. Nikole biskupa

Nedjeljom muke Gospodinove ili Cvjetnicom jučer smo ušli u Veliki tjedan u kojem slavimo Uskrs, najveću kršćansku svetkovinu.

Na Cvjetnicu se Crkva spominje Isusovog trijumfalnog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga.

Svečanu svetu misu u crkvi sv. Ilije proroka sati predslavio je fra Ivica Udovičić, zamijenivši tako župnika fra Denisa Šimunovića. Obredi su počeli kod špilje Gospe Lurdske gdje je bio blagoslov maslinovih, lovorovih i palminih grančica, izraz i simbol naše vjere s kojim oživljavamo događaj koji je zauvijek obilježio ljudski rod, Kristovo uskrsnuće.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon mise u 11 sati u župnoj crkvi svetoga Ilije je bio izložen Presveti Oltarski Sakrament sve do večernje sv. mise u 18 sati.

U Župi sv. Nikole biskupa blagoslov grančica je počeo ispred OŠ don Mihovila Pavlinovića u 9:30. nakon čega su se vjernici u procesiju uputili u crkvu. Svetu misu predvodio je župnik don Davor Bilandžić.

Sveznalica 7400xXpx

OTVORENE PRIJAVE

Udruga Biom organizira trening prepoznavanja ptica u Neretvi

Objavljeno prije

Foto: Udruga Biom

Udruga Biom poziva zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati za dva vikenda 4. i 5. svibnja te 1. i 2. lipnja 2024. na području delte Neretve.

U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i dvije terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i one vrlo rijetke vrste po kojima su poznate lagune na ušću Neretve.

Na terenu ćemo učiti tehnike prepoznavanja vrsta ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore, knjige za determinaciju ptica i stručno vodstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 3. svibnja u 18 sati. Tereni su predviđeni 4. i 5. svibnja, te 1. i 2. lipnja 2024., no termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnije do 29. travnja 2024. ispunite online prijavnicu.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije