Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Ćuk pušten u prirodu zahvaljujući policajcima koji su ga pronašli

Objavljeno prije

Poznato nam je da policija temeljito radi svoj posao, ali nećemo danas o tome već ćemo napisati par rečenica o brizi za ptice kad im se ukaže prilika da pomognu. Naime, prošli tjedan policajci PP Metković radeći svoj posao pronašli su pokraj bivše Splitske banke pticu koja nije mogla letjeti, stavili je u kutiju i donijeli kolegi policajcu koji je član Ornitološkog društva Brkata sjenica znajući da će ptica dobiti pomoć i biti zbrinuta.

Nakon pregleda, članovi Brkate sjenice su vidjeli da se radi o mladom ćuku Otus scops koji je vjerojatno prerano napustio gnijezdo precijenivši svoje letne mogućnosti. Pticu su nadohranjivali dok nisu vidjeli da je spremna za povratak u prirodu i nakon desetak dana pustili je predvečer, budući je noćna ptica, nazad u prirodu.

Članovi Brkate sjenice zahvaljuju policajcima na brizi i mole da i vi postupite isto ako se nađete u sličnoj situaciji.

Izvor i video: Brkata sjenica / Facebook 

USTANOVA ZA KULTURU I SPORT

‘Metkovsko ljeto 2020.’ započinje koncertom Marka Škugora povodom Dana nezavisnosti

Objavljeno prije

Pri kraju su pripreme kulturnoga dijela programa ovogodišnjega ‘Metkovskog ljeta’, koje će započeti u Gradskome parku 24. lipnja koncertom Marka Škugora povodom Dana nezavisnosti.

Ustanova za kulturu i sport Metković i dalje će građanima ponuditi razne kulturne sadržaje, premda u nešto manjem obimu u odnosu na prošle godine. Na ljetnoj pozornici bit će kazališne predstave te još neka događanja, a Gradski će park i dalje biti u funkciji ‘Metkovskoga ljeta’. Osim koncerata, tamo će se davati popularne dječje lutkarske predstave, a za najmanje će biti i nekoliko filmskih projekcija. Predviđene su i kvartovske filmske projekcije u sklopu ‘Skrivenoga uličnog filma’. Tijekom ljeta u Galeriji GKS-a bit će otvoreno i nekoliko likovnih izložaba, javlja Metkovic.hr.

Događanja će biti organizirana prema tada važećim epidemiološkim preporukama i za građane većinom besplatna pa ih pozivamo da ih posjećuju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije