Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Ćuk pušten u prirodu zahvaljujući policajcima koji su ga pronašli

Objavljeno prije

Poznato nam je da policija temeljito radi svoj posao, ali nećemo danas o tome već ćemo napisati par rečenica o brizi za ptice kad im se ukaže prilika da pomognu. Naime, prošli tjedan policajci PP Metković radeći svoj posao pronašli su pokraj bivše Splitske banke pticu koja nije mogla letjeti, stavili je u kutiju i donijeli kolegi policajcu koji je član Ornitološkog društva Brkata sjenica znajući da će ptica dobiti pomoć i biti zbrinuta.

Nakon pregleda, članovi Brkate sjenice su vidjeli da se radi o mladom ćuku Otus scops koji je vjerojatno prerano napustio gnijezdo precijenivši svoje letne mogućnosti. Pticu su nadohranjivali dok nisu vidjeli da je spremna za povratak u prirodu i nakon desetak dana pustili je predvečer, budući je noćna ptica, nazad u prirodu.

Članovi Brkate sjenice zahvaljuju policajcima na brizi i mole da i vi postupite isto ako se nađete u sličnoj situaciji.

Izvor i video: Brkata sjenica / Facebook 

UCDPDN LEPTIRIĆI

Još uvijek se možete pridružiti kreativnim adventskim radionicama

Objavljeno prije

Udruga Leptirići, kao što smo već pisali, i ove godine organizira tradicionalne Kreativne adventske radionice za sve članove i volontere.

Cilj radionica je kroz integrativne radionice oživjeti božićni duh u Leptirićima te pružiti volonterima i korisnicima Udruge posebno iskustvo. Radionice modelira volonterka Nikolina Krstičević.

Svakog ponedjeljka, srijede i petka sve do polovine prosinca od 16 do 19 sati budite im prijatelj i provedite vrijeme u ugodnom društvu i kreativnom korisnom radu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije