Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DAN RUŽIČASTE VRPCE

Članice Udruge Život informativnim druženjem i prikupljanjem donacija obilježile Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Objavljeno prije

Udruga Život

Povodom Dana ružičaste vrpce i Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke aktivisti i članovi Udruge oboljelih od malignih bolesti Život danas su ispred Pošte u Metkoviću informirali građane o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Tijekom neformalnog druženja, članovi Udruge Život dijelili su i informativne letke, ali i prikupljali donacije za osobe kojima je potrebna pomoć u borbi protiv raka.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Članica upravnog vijeća Udruge Život i zamjenica župana Žaklina Marević rekla je da na ovaj način Udruga želi potaknuti žene da učine sve što mogu kako bi na vrijeme otkrile rak.

– Udruga Život, koja već par godina djeluje na području Metkovića i šire, danas želi na ovaj dan obilježiti dijeljenem vrpca i skupljanjem priloga, a cijeli listopad je posvećen borbi protiv raka dojke. U Udruzi Život ima dosta članica oboljelih i od raka dojke i od drugih vrsta raka i tumora, tako da će svaka donirana kuna biti potrošena na pomoć našim članicama i svim sugrađankama i sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Informiranjem želimo upozoriti sve žene, a pogotovo one mlađe, da se odazovu na mamografski pregled, na pregled dojki jer rano otkrivanje može pomoći svima – kazala je Marević.

Sveznalica 7400xXpx

Rak dojke najčešće dobivaju žene starije od 50 godina, ali u zadnje vrijeme sve češće od njega oboljevaju i mlađe, a jedan posto svih zabilježenih slučajeva zabilježeno je i kod muškaraca. Kod žena je on i najčešći oblik raka, a prijeti svakoj jedanaestoj ženi u Hrvatskoj. Zbog toga je važno često raditi samopregled dojki i u slučaju bilo kakve sumnje javiti se liječniku.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije