Ostanimo u kontaktu

DOK JEDNI DRUGIMA UZVRAĆAJU POGRANIČNO STANOVNIŠTVO PATI

BiH uvodi obavezni PCR test za susjede prilikom ulaska preko granice

Objavljeno prije

Kako je Republika Hrvatska navodno produžila obaveza PCR testa prilikom ulaska u državu do siječnja 2021. susjedi iz BiH uzvraćaju udarac.

Naime, Federalno ministarstvo zdravstva uputilo je zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za uvođenje PCR testa za građen drugih zemalja koji žele ući u BiH, informaciju je za Oslobođenje potvrdio i zamjenik federalnog ministra zdravstva, Goran Čerkez.

Čerkez je rekao da je prije svega ova odluka donesena jer je u susjednim zemljama kritična situacija kada je riječ o broju zaraženih koronavirusom, te da ovim postupkom umanjuju rizik za njihovo stanovništvo.

Na koncu možemo konstatirati, dok jedni drugima uzvraćaju istom mjerom, možda i ne, samo jedno je sigurno, pogranično stanovništvu pati i remeti mu se svakodnevni život.

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije