Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRAD METKOVIĆ

Besplatni udžbenici za učenike od drugog do četvrtog razreda i za učenike u posebnim razrednim odjeljenjima

Objavljeno prije

Besplatni udžbenici (3)

Na sastanku s ravnateljicama metkovskih osnovnih škola danas je gradonačelnik Dalibor Milan najavio da će Grad Metković financirati obvezne udžbenike za sve učenike od drugog do četvrtog razreda, kao i udžbenike za učenike u posebnim razrednim odjelima od prvog do osmog razreda.

Na sastanku je, uz ravnateljicu Boženu Nikoletić iz Osnovne škole Stjepana Radića i ravnateljicu Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Žanu Dodig, bio i Viši stručni suradnik za društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća Mojimir Vladimir.

Besplatne udžbenike od drugog do četvrtog razreda dobit će oko 600 učenika, iz OŠ Stjepana Radića 251, a u OŠ don Mihovila Pavlinovića, s područnim školama u Vidu i Prudu, oko 270 učenika. Cijene obveznih učenika kreću se od 590 kuna (drugi razred) do 726 kuna (četvrti razred) po djetetu. Besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola financira Dubrovačko-neretvanska županija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Gradonačelnik Milan rekao je da je ovo prvi put da Grad Metković ovom mjerom financira udžbenike.

– Ovo je prvi put u povijesti da Grad Metković provodi ovakvu mjeru, a na intervenciju ravnateljica danas smo se dogovorili da besplatne udžbenike dodijelimo i svim učenicima u posebnim razrednim odjelima. Vidimo da su ovih dana popularne demografske mjere i mi ih provodimo. Smanjili smo cijene vrtića, dali smo novčane nagrade za svu novorođenu djecu i povećali smo te iznose. Danas smo se usuglasili da ćemo dati besplatne udžbenike, a dogodine ćemo razmotriti da li ćemo ići i do osmog razreda što se tiče besplatnih udžbenika. Mislimo na naše roditelje i mislimo na našu djecu – rekao je Milan.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije