Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA DOBRA

Besplatan prijevoz za starije osobe

Objavljeno prije

Besplatni prijevoz za starije osobe je program kojim se želi doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba, na način da će im se omogućiti slobodno kretanje s ciljem ostanka u svojem domu te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim zajednicama kroz organizaciju sadržaja za starije osobe.

Ovo je već druga godina provedbe programa, te se provedbom ostvaruje opći cilj programa koji je smanjiti stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina i to starijih osoba, kroz provedbu projektnih aktivnosti i razvoj novih sadržaja čime će se postići veća integracija starijih osoba u život zajednice te njihova aktivnija participacija u društvu. Ti sadržaji uključuju: unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih izvaninstitucionalnih usluga, neposredni rad s korisnicima,  volonterske aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma.

Tijekom provedbe programa obuhvaćeno su korisnici starije životne dobi sa područja Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno koji su koristili i koriste usluge prijevoza kako bi zadovoljili životne potrebe.

Partneri na programu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković, Grad Metković, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje i Općina Zažablje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

TUŽNA VIJEST IZ STABLINE

Hrabra Milena Barbir (38) izgubila bitku sa zloćudnom bolešću

Objavljeno prije

Nažalost, nakon duge i teške bolesti preminula je Milena Barbir (38), neustrašiva majka i supruga iz Stabline pokraj Ploča.

Podsjetimo, Milena je u zadnje 3 i pol godine imala četiri teške operacije, na splitskoj Onkologiji primila je 50 doza kemoterapije, a na Radiologiji u Zagrebu više od 30 doza zračenja. Životna borba ove žene-heroja ovog proljeća ušla je u najdramatičniju, odlučujuću fazu, no bolest je nažalost bila jača, javlja Dubrovački vjesnik.

Mileni je za vrijeme trudnoće 2019. godine dijagnosticiran karcinom 4. stupnja, a nakon niza operacija, kemoterapija i zračenja, stanje joj se pogoršalo, jer su se iscrpile sve dostupne regularne metode liječenja.

Preostale su joj samo alternativne metode liječenja onkoloških pacijenata, a u skupljanju sredstava za terapiju usključile su se brojen udruge, tvrtke i pojedinci u velikoj humanitarnoj akciji “Pomozimo Mileni”, koju su organizirali Udruga Lađara Stabline i Mjesni odbor Stablina.

Milenina borba sa zloćudnom bolešću počela je kad je imala 27 godina, baš na rođendan, kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza (MS), a nekoliko godina kasnije i opasni tumor. Unatoč hrabroj borbi, MIlena ga nije uspjela pobijediti, a iza nje su ostali neutješni suprug i četverogodišnja kćerkica.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Sprovod Milene Barbir održat će se sutra, u subotu 10. lipnja, s početkom u 17 sati na Gradskom groblju Laniština u Pločama. Obitelj će izraze sućuti primati od 16 sati.

Uredništvo portala Metković News ovom prilikom obitelji izražava iskrenu sućut. Počivala u miru Božjem.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije