Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

UDRUGA DOBRA

Besplatan prijevoz za starije osobe

Objavljeno prije

Besplatni prijevoz za starije osobe je program kojim se želi doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba, na način da će im se omogućiti slobodno kretanje s ciljem ostanka u svojem domu te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim zajednicama kroz organizaciju sadržaja za starije osobe.

Ovo je već druga godina provedbe programa, te se provedbom ostvaruje opći cilj programa koji je smanjiti stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina i to starijih osoba, kroz provedbu projektnih aktivnosti i razvoj novih sadržaja čime će se postići veća integracija starijih osoba u život zajednice te njihova aktivnija participacija u društvu. Ti sadržaji uključuju: unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih izvaninstitucionalnih usluga, neposredni rad s korisnicima,  volonterske aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma.

Tijekom provedbe programa obuhvaćeno su korisnici starije životne dobi sa područja Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno koji su koristili i koriste usluge prijevoza kako bi zadovoljili životne potrebe.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Partneri na programu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković, Grad Metković, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje i Općina Zažablje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

GALA HOME 740px

SAJAM POLJOPRIVREDNIH I RURALNIH PROIZVODA

U Gradskome parku otvoren 9. ‘Eko rural’

Objavljeno prije

U Gradskome parku otvoren je 9. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Ovogodišnji ‘Eko rural’ okupio je 20-ak izlagača, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko. U svome obraćanju okupljenima, Doko je čestitao organizatorima te istaknuo kako će Grad Metković nastaviti poticati Sajam te tako podupirati proizvođače koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom te one koji se bave izradom različitih rukotvorina.

Upravo je to već devetu godinu i cilj Sajma – afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zaduga, a financiran je od strane Grada Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Svi koji ga žele posjetiti, mogu to napraviti do 16 sati.

GALA HOME 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije