Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

HRABRI ČIN

Andrej Sršen u Dubrovniku spasio tri Nizozemke od utapanja

Objavljeno prije

Jutros oko 4 sata tri mlade državljanke Nizozemske, u dobi između 18-19 godina, vidno alkoholizirane, skočile su u more uvalice pored hotela Villa Dubrovnik. S istoka, zora se tek pomaljala, dan se tek nazirao a one su, unatoč crvenoj zastavi upozorenja o zabranjenom kupanju zbog uzburkanog mora, kao i moga upozorenja da to ne čine, ne razmišljajući skočile u more – priča nam zaštitar tvrtke „Eurolex security“ Andrej Sršen koji je noćas dežurao na plaži Hotela Villa Dubrovnik.

-Vidio sam da se bore s valovima i skočio odmah u more, jer sam shvatio da bi se njihovo kupanje moglo tragično završiti. Zbog vjetra koji je cijelu noć puhao more je bilo doslovce zapjenjeno, a valovi na trenutke visoki i više od 2 metra te su otežavali plivanje. Ipak, uspio sam ih spasiti i jednu po jednu izvući na obalu. Tako sam, vjerujem, spriječio višestruku tragediju. Srećom, bio sam hrvatski branitelj i to mi je iskustvo pomoglo da ova „avantura“ pred zoru završi kako se samo poželjeti može. Za sudjelovanje u Domovinskom ratu sam i odlikovan, a nakon rata sam postao djelatni zaposlenik MUP-a i inspektor Krim-policije u Odjelu za kriminalitet droga te uspješno prošao obuku za ronioca. Sve to je imalo utjecaja da ove tri djevojke uspijem spasiti. Mislio sam, onako „na prvu“ da su mlade Nizozemke gošće hotela, ali se pokazalo da ipak nisu nego su bile pijane i tumarale po gradu te su, došavši u taj dio grada, poželjele otrijezniti se u moru, ne razmišljajući o posljedicama, ispričao je Sršen za Dubrovački vjesnik.

Izvor – Piše: Ahmet Kalajdžić / Foto: Dubrovački vjesnik

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

DOSTOJANSTVENO PODRŽAVAJMO HRVATSKU

Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja – poručuju iz policije

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024. u Njemačkoj

Objavljeno prije

Foto ilustracija

Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja.

Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, preporučamo:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja – posebice žena, djece i starijih osoba
  • da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reperezentacije:
    • izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola
    • ne koriste pirotehnička sredstava – budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice
    • prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito

Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu – učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas!

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije