Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU

173 ukrajinske izbjeglice prijavile se u našoj županiji, 10 u Metkoviću

Republika Hrvatska odobrila je privremenu zaštitu raseljenim osobama, koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. godine

Objavljeno prije

Ilustracija/foto: REUTERS/Yara Nardi

Od 25. veljače do 16. ožujka, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kratkotrajni boravak prijavila su 173 državljana Ukrajine, i to na području Dubrovnika (131 osoba), Metkovića (10), Postaje granične policije Gruda (16), Policijske postaje Korčula (15) i u Pločama (1). Svi su smješteni u privatnom aranžmanu.

Ukoliko raseljene osobe iz Ukrajine nemaju organiziran vlastiti smještaj, po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom smještaju, napominju iz Policijske uprave. Boravak u prihvatnim smještajima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu na 48 sati. Nakon toga upućuje ih se u kolektivni smještaj, a trenutačno su tri takva u Hrvatskoj: u Varaždinu, Osijeku i Gospiću.

Ako imaju organizirani vlastiti smještaj, nakon što se smjeste trebaju se obratiti najbližem uredu Crvenog križa gdje će dobiti sve potrebne informacije. Svoj boravak moraju prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Republika Hrvatska odobrila je privremenu zaštitu sljedećim kategorijama raseljenih osoba, koje su napustile Ukrajinu od 24. veljače 2022. godine:

– državljanima Ukrajine i članovima njihovih obitelji,

RENT-A-CAR M 740

– osobama bez državljanstva i državljanima ostalih trećih zemalja, koji su u Ukrajini uživali međunarodnu ili istovjetnu nacionalnu zaštitu i članovima njihovih obitelji koji su u Ukrajini imali odobren boravak na dan 24. veljače 2022. godine,

– državljanima ostalih trećih zemalja koji su u Ukrajini imali važeći stalni boravak na dan 24. veljače 2022. godine sukladno ukrajinskim propisima i koji se ne mogu vratiti u svoju zemlju ili regiju podrijetla u sigurnim i trajnim uvjetima.

Također je osigurana privremena zaštita te pristup svim pravima koja proizlaze iz navedenog statusa sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i raseljenim državljanima Ukrajine i članovima njihovih obitelji koji su neposredno prije 24. veljače napustili Ukrajinu zbog sigurnosne situacije te se zbog oružanog sukoba ne mogu vratiti u svoju zemlju, piše Dubrovački vjesnik.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije