Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

FRANJEVAČKA MLADEŽ I OVE GODINE ZAZELENILA METKOVIĆ

140 mladih volontera sudjelovalo u akciji ’72 sata bez kompromisa’

Objavljeno prije

Oko 140 mladih volontera je protekle subote sudjelovalo u akciji ‘72 sata bez kompromisa‘, koju u Metkoviću petu godinu zaredom organizira Franjevačka mladež.

Svrha projekta je animirati mlade te promicati solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, ove godine pod sloganom ‘Probudi se!‘ podižući svijest o važnosti pridonošenja zajednici u kojoj živimo.

Franjevačka mladež: Još jednom smo zazelenili Metković!

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Oko 140 mladih volontiralo je po cijelom gradu, od vrta srednje škole do rodne kuće oca Ante Gabrića. Spuštajući se dalje Skalama, ulicama koje vode do naš crkve sv. Ilije Proroka, pronašli smo volontere koji sudjeluju u akciji čupanja korova i skupljanja smeća. Usput smo zavirili i u dvije kuće nemoćnih starica kojima su naši volonteri pomogli u održavanju vanjskog i unutarnjeg izgleda doma. Na dnu skala, pomagali smo i našem župniku u održavanju župnog dvora gdje se ujedno nalazi i framašnica u kojoj se rado okupljamo. I časnim sestrama u samostanu pritekli smo u pomoć pomažući im u samostanu i dvorištu. Vraćajući se prema centru grada, kupili smo kilo brašna i litar ulja u prodavaonici Studenac te ubacili u košaru gdje naši volonteri skupljaju donacije za potrebite. Produžili smo u Udrugu otac Ante Gabrić gdje su naši volonteri pomogli u održavanju samih prostorija. U udruzi Leptirić izrađivali smo razne suvenire i odlično se zabavili s kistovima. Šetajući gradom, čuli smo i zvonku pjesmu iz Staračkog doma gdje su volonteri provodili ugodno vrijeme igrajući društvene igre i zabavljajući se s našim starijima. Dogodio se i emotivni susret unuke i djeda koji je zasigurno obilježio ovogodišnji volonterski vikend. Srednjoškolcima je ipak najdraže bilo okopavati i uređivati vrt njihove srednje škole zajedno s profesorima. Neizostavna lokacija nam je i Dječji vrtić Leut gdje nas teta Nada svake godine dočeka raširenih ruku. Družili smo se djecom, bojali zidove, uređivali vrt… Kao šećer na kraju, već i tradicionalno zatvaramo drugi dan volontiranja s radionicom za djecu. Ove godine je to bila suradnja s Tinker Labsom, novootvorenom malom znanstvenom školom za djecu. Djeca su zajedno s našim volonterima isprobavali razne steam pokuse te najslađom radionicom završili još jedan uspješan volonterski vikend! – proteklu subotu je opisala Franjevačka mladež iz Metkovića te zahvalila svima koji su im na bilo koji način pomogli.

Akcije je završila večernjom sv. misa u crkvi sv. Ilije koju je predvodio župnik fra Denis.

Donosimo nekoliko fotografija…

OBAVIJEST

Ulica Jakova Gotovca privremeno zatvorena za promet

Objavljeno prije

Obavještavamo građane da će  danas 12. lipnja 2024. godine (srijeda) zbog izvođenja radova na rekonstrukciji TK mreže biti onemogućen promet ulicom Jakova Gotovca u periodu 10.00-14.00. Radovi će se izvoditi kod kućnog broja 41. Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

GRAD METKOVIĆ

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije