Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

FRANJEVAČKA MLADEŽ I OVE GODINE ZAZELENILA METKOVIĆ

140 mladih volontera sudjelovalo u akciji ’72 sata bez kompromisa’

Objavljeno prije

Oko 140 mladih volontera je protekle subote sudjelovalo u akciji ‘72 sata bez kompromisa‘, koju u Metkoviću petu godinu zaredom organizira Franjevačka mladež.

Svrha projekta je animirati mlade te promicati solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, ove godine pod sloganom ‘Probudi se!‘ podižući svijest o važnosti pridonošenja zajednici u kojoj živimo.

Franjevačka mladež: Još jednom smo zazelenili Metković!

– Oko 140 mladih volontiralo je po cijelom gradu, od vrta srednje škole do rodne kuće oca Ante Gabrića. Spuštajući se dalje Skalama, ulicama koje vode do naš crkve sv. Ilije Proroka, pronašli smo volontere koji sudjeluju u akciji čupanja korova i skupljanja smeća. Usput smo zavirili i u dvije kuće nemoćnih starica kojima su naši volonteri pomogli u održavanju vanjskog i unutarnjeg izgleda doma. Na dnu skala, pomagali smo i našem župniku u održavanju župnog dvora gdje se ujedno nalazi i framašnica u kojoj se rado okupljamo. I časnim sestrama u samostanu pritekli smo u pomoć pomažući im u samostanu i dvorištu. Vraćajući se prema centru grada, kupili smo kilo brašna i litar ulja u prodavaonici Studenac te ubacili u košaru gdje naši volonteri skupljaju donacije za potrebite. Produžili smo u Udrugu otac Ante Gabrić gdje su naši volonteri pomogli u održavanju samih prostorija. U udruzi Leptirić izrađivali smo razne suvenire i odlično se zabavili s kistovima. Šetajući gradom, čuli smo i zvonku pjesmu iz Staračkog doma gdje su volonteri provodili ugodno vrijeme igrajući društvene igre i zabavljajući se s našim starijima. Dogodio se i emotivni susret unuke i djeda koji je zasigurno obilježio ovogodišnji volonterski vikend. Srednjoškolcima je ipak najdraže bilo okopavati i uređivati vrt njihove srednje škole zajedno s profesorima. Neizostavna lokacija nam je i Dječji vrtić Leut gdje nas teta Nada svake godine dočeka raširenih ruku. Družili smo se djecom, bojali zidove, uređivali vrt… Kao šećer na kraju, već i tradicionalno zatvaramo drugi dan volontiranja s radionicom za djecu. Ove godine je to bila suradnja s Tinker Labsom, novootvorenom malom znanstvenom školom za djecu. Djeca su zajedno s našim volonterima isprobavali razne steam pokuse te najslađom radionicom završili još jedan uspješan volonterski vikend! – proteklu subotu je opisala Franjevačka mladež iz Metkovića te zahvalila svima koji su im na bilo koji način pomogli.

Akcije je završila večernjom sv. misa u crkvi sv. Ilije koju je predvodio župnik fra Denis.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Donosimo nekoliko fotografija…

VINARIJA DEAK PONOVO ODUŠEVLJAVA SVJETSKIM PRIZNANJIMA!

Plavac mali ‘Veritas’ i Pošip ‘Ćaća moj’ – Vinarije Deak, u Londonu okrunjena prestižnom svjetskom nagradom ‘Decanter’

Objavljeno prije

Vina Vinarije Deak nastavljaju nizati svjetska priznanja. Ovoga puta dvije nagrade stižu s ‘Decantera‘ – najprestižnijeg svjetskog vinskog natjecanja koje se posljednjih tjedan dana održavalo u Londonu. Vino Plavac mali ‘Veritas’ osvojilo je srebrenu medalju, a brončanom se okrunio već dobro poznati Pošip ‘Ćaća moj’.

Ovo je drugo priznanje u nizu za vino Plavac mali ‘Veritas’. Nakon zlata koje je osvojio prije tri mjeseca na vinskom natjecanju ‘Mundus Vini’ u Njemačkom Neustadtu svoju kvalitetu je potvrdio i srebrom na najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju ‘Decanter’ u Londonu.

Plavac mali ‘Veritas’ je nova etiketa s početka ove godine. Riječ je o vinu 2020 godine, uz pokazanu kvalitetu ima i veliki potencijal odležavanja tako da vlasnici očekuju da samo može rasti i biti još bolje vino.

– Jako smo zadovoljni ovim uspjehom koji za nas više nije iznenađenje  nego samo potvrda da smo na pravom putu. Najvažniji je kvalitetan proizvod koji mi Bogu hvala imamo, a prodaja onda nije upitna. Kupci domaći i inozemni su se već navikli na naša vina i znaju što od koje etikete mogu očekivati, a to je ono najvažnije. Činjenica da strani gosti koji kušaju vina na Wine baru ili restoranu, ta ista vina naručuju online, kada se vrate u svoje domove je potvrda da ona vrijede, – ponosno ističu iz Vinarije Deak te dodaju da svake godine podižu količine vina, a lani su zasadili i novi vinograd pošipa te planiraju i izgradnju nove vinarije.

Valja istaknuti da su to i dvije nove nagrade za naše podneblje što samo još jednom dokazuje kvalitetu vina s vinogorja u Komarnoj.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Vinarija Deak je otvorila svoj Wine Bar na Jadranskoj magistrali, prije Pelješkoga mosta, gdje se mogu kušati sva njihova vina, posebice nagrađivana, a svakoga četvrtka očekuje vas i live svirka dalmatinske glazbe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije