Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IZRAVNI PRIJENOS

10. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

10. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije održat će se danas, 23. rujna 2022. g. u Velikoj vijećnici, Pred Dvorom 1, u Dubrovniku, s početkom u 12,00 sati, a možete je pratiti u izravnom prijenosu putem video priloga iznad, od 12 sati.

Skupština DNŽ od današnje sjednice imat će novog potpredsjednika, umjesto Nikše Sentića (HDZ) tu dužnost preuzet će njegov stranački kolega Teo Andrić.

Sveznalica 7400xXpx

Kako je poznato, Nikša Sentić stavit će vijećnički mandat u mirovanje iz osobnih razloga, a osim što je potpredsjednik Skupštine on je i predsjednik Odbora za zdravstvo i socijalu skrb te će umjesto njega u tom odboru za predsjednicu biti imenovana Irena Korda (HDZ). Također Sentića će na mjestu predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prostornog uređenja zamijeniti Hrvoje Vejić (HDZ).

Umjesto Sentića, koji je i član Odbora za branitelje i žrtve iz Domovinskog rata, novi član tog odbora bit će Nikola Babić koji će i prisegnuti za vijećnika dok je Sentiću mandat u mirovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Dnevni red

Dnevni red 10. sjednice Županijske skupštine 2022.

Zapisnik 9. sjednica ŽS 22.

1.Prijedlog odluke o razrješenju i imenovanju potpredsjednika Županijske skupštine

2.Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb

3.Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika Odbora za zaštitu okoliša i prostornog uređenja

4.Prijedlog rješenja o izmjenama i dopunama Rješenja o izboru predsjednika i članova Odbora za branitelje i žrtve iz Domovinskog rata

5.Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Župana Dubrovačko-neretvanske županije za prvo polugodište 2022. godine

6.Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu

7.Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Polugodišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2022. godinu

8.Prijedlog zaključka o prihvaćanju Programa rada Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije za 2023.godinu.

9.Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za promjenu prostora obavljanja javne zdravstvene službe u djelatnosti dentalne medicine Ani Bekić, dr. med. dent

10.Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju doktora medicine (mrtvozornika) ovlaštenih za utvrđivanje vremena i uzroka smrti građana umrlih izvan zdravstvene ustanove za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

11.-36. Prijedlozi odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture na području posebnog rezervata Malostonskog zaljeva i Malog mora

37. Prijedlog odluke o donošenju plana davanja koncesija na pomorskom dobru na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu.

38. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture na lokaciji H1-Škoj, Općina Slivno.

39.-52. Prvokupi

 

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije