Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON PREVLAKA - VUKOVAR

Prva etapa maratona vozila se od Prevlake do Metkovića; biciklisti su zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ i Biciklističkog kluba Metković jutros je s Prevlake krenuo drugi po redu Memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar (Ilok).

Prva, današnja etapa maratona vozila se od Prevlake do Metkovića. Biciklisti su došli u Metković oko 17 sati gdje su zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. Odmorili su se i okrijepili ispred hotela Narona.

Ujutro u 7 sati iz Metkovića započinje druga etapa maratona koja se vozi do Knina.

Daljnje etape slijede:

-28.04.2019.g. etapa Knin – Slunj
-29.04.2019.g. etapa Slunj – Hrvatska Kostajnica
-30.04.2019.g. etapa Hrvatska Kostajnica – Đakovo
-01.05.2019.g. etapa Đakovo – Ilok – Vukovar
-02.05.2019.g. sudjelovanje na mimohodu u Borovu selu.

Podsjetimo da se maraton vozi u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine. Samim maratonom spajaju se dvije najudaljenije točke u Republici Hrvatskoj – Prevlaka i Ilok. Prioritet ovog maratona je promicanje Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltaru Domovine. Duljina maratona je oko 1000 km i vozi se u 7 etapa (dana) preko teritorija RH od 26. travnja do 02. svibnja 2019.

 

ČESTITKA ŽUPANA

Župana Dobroslavić čestitao mons. Vidoviću na imenovanju novim hvarskim biskupom

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku mons. Ranku Vidoviću, našem Neretvaninu (rođen u Vidonjama, Općina Zažablje), povodom imenovanja novim hvarskim biskupom, koju prenosimo u nastavku:

“Poštovani mons. Vidoviću,
s radošću sam primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao novim hvarskim biskupom, na čemu Vam od srca čestitam u ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime.
Vaše imenovanje potvrda je Vašeg predanog i istinskog djelovanja na zahtjevnim zadacima unutar Crkve.
Uvjeren sam da ćete i u novoj službi nastaviti s požrtvovnim i ustrajnim promicanjem crkvenog nauka i pastoralnog služenja, na radost i dobrobit svih vjernika.
S izrazima osobitog poštovanja,

ŽUPAN
 Nikola Dobroslavić”

don Ranko Vidović

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije