Ostanimo u kontaktu

NERETVANSKE GRADSKE KNJIŽNICE

Raspisan natječaj za Književnu nagradu „Neretvanska maslina“

Objavljeno prije

neretvanska-maslina1U sklopu 5. Neretvanskih susreta “Maslini u Lice” neretvanske gradske knjižnice (Opuzen, Metković i Ploče) u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Slivno, Klek i Društva hrvatskih književnika, Zagreb raspisale su natječaj za Književnu nagradu Neretvanska maslina.

Susreti se održavaju u čast blagdana Velike Gospe, a traju od 11. – 14. kolovoza 2013. godine.

Osnovna je zadaća Susreta razvoj i afirmacija hrvatske književnosti i mladih književnika i književnica (do 35 godina) osobito na području južne Hrvatske. Kroz Susrete se nastoje povezati kultura, umjetnost, turizam i ruralnost uz uvažavanje i jačanje ekološkog odnosa i  svijesti ljudi prema prirodi.

 

OBAVIJEST

Ljetno radno vrijeme Gradske knjižnice Metković:
Ponedjeljak i srijeda: od 12 do 20 sati
Utorak, četvrtak, petak: od 8 do 16 sati

Uoči Dana državnosti, 24. lipnja 2013., Knjižnica će raditi od 8 do 14 sati

 

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije