Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

MAK-ovci oduševili Pomutnjom

Objavljeno prije

Pomutnja 08

Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć je, u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta režiji u Jasne Jukić održana predstava Pomutnja autora Gorana Matića.

Sveznalica 7400xXpx

Predstava Pomutnja je životna priča Paske Baverina koji je zbog raznih razloga otišao u Ameriku, ostavivši trudnu ženu koja mu je kasnije rodila kćer. Iako se nije mogao vratiti u rodni kraj, Pasko je i dalje pomagao njih i ostalu rodbinu i sumještane. Predstava započinje organizacijom Paskine sahrane, gdje se skuplja lokalno susjedstvo i rodbina. U iščekivanju posmrtnih ostataka vrte se razne priče iz prošlosti, o prolaznosti života, materijalizacije današnjeg društva te svih drugih čimbenika koje nam je nametnuo današnji stil i način života.

U predstavi punoj prevrta i pomutnje glumili su Željka Bulić-Petrović, Ana Veraja, Jure Talajić, Vinko Vuković Liska, Manuela Šiljeg – Malezija, Josip Talajić i Marijeta Kežić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Publika je odlično prihvatila predstavu i glasnim pljeskom pozdravila sve zaslužne za njenu realizaciju, a posebno su ih pozdravili gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i zamjenica župana Žana Marević.

Nakon završetka predstave gledatelji su mogli uživati u zakusci i druženju u Galeriji Gradskog kulturnog sjedišta Metković gdje su MAK-ovci proslavili premijeru predstave.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije