Ostanimo u kontaktu

NERETVANI U NJEMAČKOJ

Klaudija (Ujdur) Ljubić, porijeklom iz Krvavca, s obitelji u izvedbi ‘Ere s onoga svijeta’, predstava ostvarila uspjeh među hrvatskim iseljeništvom

Objavljeno prije

Foto: HKM Wuppertal/Klaudija Ljubić

Foto: HKM Wuppertal/Klaudija Ljubić

U subotu, 14. listopada u Kulturnom domu u Wuppertalu u Njemačkoj, održana je premijera predstave Ero s onoga svijeta u kojoj je sudjelovalo četrdesetak glumaca, plesača i pjevača iz Hrvatske katoličke misije Wuppertal uz članove skupine Povuci-potegni.

Njiihovu verziju poznate opere Jakova Gotovca zapazili su njemački i hrvatski mediji koji su je opisali kao nešto najbolje što se u zadnjih desetak godina predstavilo u čitavom hrvatskom iseljeništvu (Večernji List).

Glavnu žensku ulogu, Đulu, glumila je Klaudija Ljubić, rođena Ujdur, porijeklom Neretvanka. Rođena je u Njemačkoj, otac joj je iz Krvavca 1, a majka iz mjesta pored Plitvičkih jezera. Njen muž, također rođen u Njemačkoj, porijeklom iz Širokog Brijega, glumio je Eru. Sudjelovanje u predstavi je bio veliki obiteljski događaj i zbog toga što su dječake glumili njihovi sinovi Luka i Toni. Klaudija Ljubić inače pjeva prvi glas u ŽVG Ružmarinke, koje su pjesmom pratile predstavu. Za sebe i svoju obitelj Ljubić kaže da su cijeli život odgajani u hrvatskom duhu i da su aktivni članovi Hrvatske katoličke misije i u Düsseldorfu i u Wuppertalu.

Pripreme za izvedbu Ere s onoga svijeta trajale su oko 18 mjeseci, a voditeljica projekta je Anđelka Marić. Uz nju je, za pripremu glumaca amatera zaslužan i profesionalni glumac Ante Luburić. Hrvatsku katoličku misiju Wuppertal trenutno vodi fra Marko Domazet Lošo, ali, zanimljiv je podatak, da ju je do prije godinu dana vodio Metkovac fra Josip Repeša koji je i započeo projekt izvođenja predstave s članovima HKM Wuppertal.

Našim Neretvanima i njihovim prijateljima čestitamo na uspjehu i želimo im sreću u budućim umjetničkim podvizima, a isječak iz prestave možete pogledati na ovim video zapisima:

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije