Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VI. FESTIVAL KLAPSKE PISME POSUŠJE 2019.

Klapa sv. Nikola osvojila drugu nagradu stručnog žirija

Objavljeno prije

Ni ljetna oluja ovog petka nije uspjela zaustaviti svečano otvaranje VI. Festivala klapske pisme Posušje 2019. Unatoč kiši koja je u jednom trenutku prekinula natjecateljski dio festivala, nakon smirivanja vremenske situacije i uz velike napore organizatora najupornija publika je uspjela odslušati i posljednju klapu.

Koliko god je kiša organizatorima napravila problem, toliko je ovoj večeri dala i jedan poseban pečat. Večer će zasigurno pamtiti klapa Kampaneli iz Donje Kaštele koja je odlukom stručnog žirija, u sastavu Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Terezija Kusanović i Mojmir Čačija, dobila prvu nagradu odnosno „Posuški stećak“. Nagradu im je uručio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića.

Drugu nagradu stručnog žirija dobila je klapa iz Metkovića, Sveti Nikola. Prigodno priznanje za ovaj uspjeh uručio im je Bariša Čolak, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i izaslanik predsjednika Hrvatskog narodnog sabora, dr. sc. Dragana Čovića. Na trećem mjestu završila je klapa Komiža, a priznanje im je uručila ministrica kulture i športa FBiH, Zora Dujmović. Ove godine nagrada publike „Bura“ nije dodjeljivana. Uz priznanja i statuu, klape su nagrađene i novčanim nagradama od 1500 KM za prvo mjesto. Drugo mjesto je nagrađeno s 1000 KM, a treće s 500 konvertibilnih maraka.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nažalost zbog vremenskih prilika otkazan je koncert hrvatske dive Radojke Šverko. Oni koji nisu mogli nazočiti otvaranju festivala prijenos su mogli pratiti na valovima Radija Posušje i RTV Herceg-Bosne. Boljem i ljepšem vremenu organizatori se nadaju danas kada je na rasporedu druga večer festivala na kojoj nastupaju muške klape s početkom u 20.30 sati na Trgu hrvatskih branitelja.

Izvor: bljesak.info

Sveznalica 7400xXpx

Fotografije: Facebook – Klapa sv. Nikola

GKS METKOVIĆ

U Metkoviću u subotu gostuje Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta Vukovar

Objavljeno prije

U subotu, 1. travnja na sceni Gradskog kulturnog središta Metković nastupit će Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Vukovar.

Ansambl narodnih igara SKD Prosvjeta (ANI) osnovan je 2001. godine kao Regionalni folklorni ansambl SKD „Prosvjeta“ za područje Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema.

Tijekom svoga rada, s ciljem da se na što kvalitetniji način njeguju, koreografski uobličavaju i obrađuju narodne igre, vodeći strogo računa o njihovom stilu i načinu izvođenja ANI je ostvario velike rezultate. Na osnovu postignutih rezultata, dobre organizacije i predanosti u radu, Glavni odbor SKD „Prosvjeta“ Regionalni folklorni ansambl 2006. godine imenovao je ANSAMBLOM NARODNIH IGARA SKD “Prosvjeta“ sa središtem u Vukovaru i područjem djelovanja na području na kome djeluje i SKD „Prosvjeta“ – područje Republike Hrvatske.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastup u GKS-u Metković počinje u 19,00 sati, a upriličit će se u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije