Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

MLINIŠTE

Žudije se upoznale s mjestom budućeg domaćina festivala

Objavljeno prije

DSC_0600

Jučer je u Mliništu (Župa Vidonje) održan tradicionalni sastanak na kojem se sudionici Festivala žudija upoznaju sa mjestom budućeg domaćina. Nakon svete mise u župnoj crkvi Srca Isusova i Marijina sudionici skupa su se uputili u obilazak mjesta gdje su uvodno dogovorili pozicije i slijed budućeg događaja, te na ručak u Restoran Adriju u Badžuli.

Uz osvrt na prethodni Festival žudija koji se ove godine održao u Vrlici, na skupu se razgovaralo o svemu potrebnom za dobru organizaciju, te unapređenju festivala kako bi se privukao što veći broj župa. Tom su se prilikom prisutnima obratili koordinatori festivala Luka Lipić i Marko Marušić, domaćin – načelnik općine Zažablje, Ivan Obradović, te stalni pratitelj svih žudijskih zbivanja profesor Petar Gardijan iz Šibenika. Začetnik ideje i redatelj festivala Šime Strikoman kazao je kako je ovu godinu festival popraćen od svih medija, koji su možda po prvi put istaknuli doprinos čuvara Kristova groba u slavljenju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Kako je bilo pogledajte u kratkoj fotogaleriji…

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije