Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

VETERANI 4 GARDIJSKE BRIGADE

Posjet Slavonskom Brodu i druženju s prijateljima iz 3. gardijske brigade

Objavljeno prije

Veterani 4-te gbr u Vukovaru

Drugi dan našeg posjeta Slavoniji nastavljamo u Slavonskom Brodu kod prijatelja iz 3. gardijske brigade s kojima njegujemo suradnju i prijateljstvo započeto još u akciji Maslenica 1993. godine.

Dočekuju nas predsjednik HVIDRE Slavonski Brod ujedno i o.d. predsjednika ogranka 3. gardijske brigade Mato Pudić i predsjednik zajednice udruga HVIDRA Brodsko-posavske županije Štefan Paun. Nastavljamo druženje u njihovim prostorijama nakon čega uz pratnju vodiča obilazimo brodske znamenitosti. Zastajemo kod Spomen-obilježja  za 28 djece iz Slavonskog Broda poginulim u Domovinskom ratu, zastajemo zapaliti svijeću i kod spomenika poginulim braniteljima Slavonskog Broda u Domovinskom ratu gdje nas dočekuje general Kruljac s kojim smo se upoznali također na Maslenici.

Nastavljamo dalje do Tvrđave Brod iz 18. stoljeća u kojoj obilazimo jedinstveni muzej tambura, tvrđavske komplekse, Galeriju Ružić i drugo. U daljnjem obilasku grada uz našeg vodiča Kristinu obilazimo središte grada gdje je većina u suvenirnici uzela suvenir kao uspomenu na ovaj posjet.

Povratkom u prostorije udruge zatječemo veterane 3. Imotske bojne te hrvatske branitelje iz Sinja i Trilja s kojima se družimo u ugodnoj atmosferi. Domaćin se potrudio počastiti nas ručkom. Još malo slobodnog vremena koristimo za šetnju Brodom i spremamo se za povratak.

B.M.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije