Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAGRAĐEN TIM ''POMOZIMO DJECI S INVALIDITETOM''

Ivana Nikolac, Ivanka Taslak i Andrijana Žderić dobile poznatu i priznatu nagradu ”Ponos Hrvatske”

Objavljeno prije

Radni tim Pomozimo djeci s invaliditetom

Foto: DubrovnikNet.hr

Metkovke Ivana Nikolac, Ivanka Taslak i Andrijana Žderić dio su radnog tima Pomozimo djeci s invaliditetom koji je dobio je poznatu i priznatu nagradu Ponos Hrvatske za promicanje prava djece s invaliditetom koji provode pod sloganom ”S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne”.

– Ovo priznanje čini nas PONOSnima. Ponosni na našu djecu koja svakodnevno pokazuju svoje mogućnosti. Ponosni na naše roditelje koji su spremni napraviti sve da bi svom djetetu omogućili iskazivanje svih njegovih potencijala. Ponosni na naše odrasle koji se ne mire s izolacijom i getoizacijom. Ovo priznanje pokazatelj je da smo na dobrom putu. Naša borba ne prestaje i mi ne odustajemo. ”S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne!” – izjavile su Ivana, Ivanka i Andrijana.

Svečano uručenje nagrade bit će 22. siječnja 2016. godine u Zagrebu, a nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Građanska inicijativa Pomozimo djeci s invaliditetom je neprofitna organizacija koja broji 5700 članova okupljenih na društvenoj mreži fb u istoimenoj grupi. Inicijativa ima 11 članova radnog tima koje su izabrali članovi FB grupe da predstavljaju inicijativu u komunikaciji sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim tijelima, te medijima u svrhu stjecanja i ostvarivanja prava kao i poboljšanja života djece s teškoćama u razvoju, osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji. No ono što je još važnije jest da je naša grupa na FB neizmjerno vrijedan izvor informacija o pravima iz sustava socijalne skrbi, zdrastvene skrbi, terapijama, metodama rada, osobnim asistentima i pomoćnicima u nastavi, ranoj intervenciji….

Radni tim čine: Siniša Bosanac, Nadica Bjelčić, Dženita Lazarević, Urszula Mrkoci, Ivanka Taslak, Andrijana Žderič, Lidija Severović, Ivana Nikolac, Martina Pongrac, Maja Sočo i Slavica Horvat.

Čestitamo našim Metkovkama, jer kad su dolile nagradu Ponos Hrvatske, to je i za ponos Metkovića!

Nastavi čitati

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije