Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PRVI LAUREAT OGŠ METKOVIĆ

Filip Kežić laureat natjecanja „Daleki akordi“

Objavljeno prije

Filip Kežić laureat Daleki akordiPo završetku međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Jadrana „Daleki akordi“ održanog u Splitu i Kaštelama 25.-27. travnja, učenik OGŠ Metković Filip Kežić (saksofon) proglašen je laureatom, odnosno sveukupnim pobjednikom natjecanja.

Nakon što je prvog dana natjecanja osvojio prvo mjesto u prvoj kategoriji drvenih duhača sa maksimalnih 60 bodova, Filip je izborio nastup na završnom koncertu na kojem su proglašeni ukupni pobjednici natjecanja.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Ovo priznanje je tim vrjednije, ako se zna da do sada niti jedan učenik OGŠ Metković na nekom od natjecanja nije proglašen laureatom. Vrijedi istaknuti da je Filip Kežić i  prvi učenik iz škola sa područja Dubrovačko-neretvanske županije koji je na ovom tradicionalnom međunarodnom natjecanju koje se održalo 18. put ponio titulu sveukupnog pobjednika.

Na natjecanju je nastupilo oko 200 mladih glazbenika u pet starosnih kategorija i tri discipline: gudači, drveni duhači i limeni duhači.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Filipa je za natjecanje pripremala nastavnica Erna Čizmić Rebić, a korepetitorica je bila prof. Karmen Stojić.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
2 komentara

2 Comments

  1. Metkovic NEWs

    29. travnja 2013. at 00:19

    Bravo Filipe! Čestitamo ti, a svakako uz tebe čestitke nastavnicima OGŠ Metković i roditeljima!

  2. marina

    2. svibnja 2013. at 17:32

    Bravo Filipe! Čestitamo, samo tako nastavi

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije