Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRINOVA U OBITELJI SRNA

Darijo po drugi put otac, rodio se sin Karlo!

Objavljeno prije

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Naš Metkovac, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna postao je po drugi put otac, rodio mu se sin Karlo! Mirela je porođaj podnijela odlično i osjeća se dobro. Obitelj nam je bogatija za još jednog člana. Rodio nam se Karlo, rekao je za 24sata Darijo Srna (33).

Čim su doznali da je Mirela trudna, par je odlučio da će im se drugo dijete, kao i kći Kasja (4), roditi u Zagrebu. Premda je prvorođenicu rodila u KBC-u Sestre milosrdnice, Mirela je sina rodila u privatnoj poliklinici Podobnik. Zbog Mireline trudnoće obitelj nije bila na okupu mjesecima jer je magistrica ekonomije s kćeri boravila u njihovu zagrebačkom domu, a Darijo je bio u Ukrajini. Tamo igra za nogometni klub Šahtar. Kapetan naše nogometne reprezentacije u Ukrajini živi posljednjih deset godina. Nakon utakmice reprezentacije na praznom Poljudu kapetan je otišao na odmor. S bratom Igorom obišao je jadransku obalu na jahti. Srna se pohvalio na društvenoj mreži zajedničkom fotografijom s bratom Igorom dok su bili u Hvaru.

– Otkako sam postao otac, sve u životu lakše podnosim i drukčije gledam – rekao je Darijo, kojeg hvali i supruga te ga opisuje kao predanog oca i najboljeg supruga. Srna je uzor pronašao u svom ocu Uzeiru, koji je s majkom Milkom na Darija i njegovu braću Igora i Renata prenio obiteljske vrijednosti. Ocu posebno zahvaljuje što je postao uspješan nogometaš i dobar otac.

Čestitamo obitelji Srna na prinovi, sretno!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije