Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se čak devet prometnih nesreća

Objavljeno prije

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Izdvajamo tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama:

Prva se dogodila u 7,25 sati u Ulici Janka Bobetka u Dubrovniku kada je vozačica u dobi od 26 godina, prilikom parkiranja unatrag na nogostupu navedene Ulice, vozilom udarila u 85-godišnjeg pješaka koji je uslijed udara teže ozlijeđen i zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Do druge prometne nesreće je došlo oko 11,05 sati na kolniku DC 425 kada je poljski državljanin u dobi od 31-godine, krećući se osobnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka iz pravca Opuzena u pravcu Karamatića, prilikom skretanja udario u teretno vozilo BiH nacionalnih oznaka. Teže ozlijede zadobio je spomenuti poljski vozač koji je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici, dok je njegova suputnica lakše ozlijeđena i nakon ukazane liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Treća prometna nesreća se dogodila u 13,10 sati na predjelu Batahovine u Dubrovniku kada je 61-godišnji državljanin SAD-a, izlaskom iz zavoja, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik uslijed čega je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je njegova suputnica, 51-godišnja državljanka Rusije, zadobila lakše tjelesne ozljede. Oboje ozlijeđenih su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Do ovako velikog broja prometnih nesreća je zasigurno došlo i zbog mokrih i skliskih kolnika uslijed pada kiše, stoga koristimo priliku da još jednom skrenemo pozornost svim sudionicima u prometu da prilikom loših vremenskih uvjeta kada dolazi do kiša nakon dužih sušnih razdoblja kolnici postaju posebno skliski te je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, kao i vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ZAPOČEO MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

21-godišnjak ispod sica prevozio pola kilograma marihuane

Objavljeno prije

Svake godine u razdoblju od 15. studenog  do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“. Na području Policijske uprave dubrovačko –neretvanske u narednom razdoblju provest će se niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti, odnosno ovisnosti o alkoholu, drogi,  i u posljednje vrijeme sve češće ovisnost o internetu i igrama na sreću.

Zbog novonastale epidemiološke situacije ove godine nećemo ići na predavanje po školama, već smo u tu svrhu izradili prezentaciju na ovu temu, koja će se dostaviti stručnim službama škola kako bi je dalje prikazala djeci osmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Naglasak prezentacije je ukazati na štetne posljedice ovisnosti.  Naime, prema europskim istraživanjima hrvatski srednjoškolci su u samom vrhu po količini konzumiranja alkohola i duhana.

U prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave evidentirano je 130 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 573 prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 668 zapljena različitih oblika droga, koje su oduzete od 614 osoba. Za istaknuti je da smo od početka ove godine zaplijenili rekordnu količinu kokaina od gotovo 25 kg, oko 420 stabljika marihuane i gotovo 27 kg marihuane.

Pored edukacija pojačati će se: 

  • aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu,
  • aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga
  • kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću  maloljetnicima

Izdvajamo posljednji slučaj zapljene marihuane od ovog ponedjeljka 16. studenog kada je u osobnom vozilu 21-godišnjaka, prilikom ulazne granične kontrole, pronađeno pola kilograma marihuane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno  da je 21-godišnjaka za prijevoz droge angažirao  29-godišnjak za novčanu naknadu. Obojica su kazneno prijavljena za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Graničnom kontrolom zapljenjeno pola kilograma marihuane

Izdvajamo posljednji slučaj zapljene marihuane od ovog ponedjeljka 16. studenog kada je u osobnom vozilu 21-godišnjaka, prilikom ulazne granične kontrole, pronađeno pola kilograma marihuane.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 21-godišnjaka za prijevoz droge angažirao 29-godišnjak za novčanu naknadu. Obojica su kazneno prijavljena za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije