Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PAO S 25 KILOGRAMA KOKAINA

Talijan nepravomoćno osuđen na 6 godina zatvora

Objavljeno prije

Foto: Cropix

Za krijumčarenje 25 kilograma kokaina, vrijednog 17 milijuna kuna, nepravomoćnom presudom Općinskog sudu u Metkoviću talijanski državljanin Andrea M. (50) osuđen je na šest godina zatvora. Riječ je o suđenju za kazneno djelo iz lipnja prošle godine, kada je Andrea M. uhićen s kokainom na Magistrali u Baćini, nedaleko od Ploča.

Naknadno je talijanski državljanin osumnjičen za udruživanje u zločinačku organizaciju s još četvero hrvatskih državljana iz Metkovića, za što će se voditi poseban sudski postupak.

Njegova odvjetnica Ana Birimiša naglasila je da je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju će u zakonskom roku uložiti žalbu, o čemu će odlučivati viši sud. Potvrdila nam je da je u zatvorsku kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od lipnja prošle godine.

Odvjetnica Birimiša također je pojasnila da ovaj sudski postupak nema veze s nedavnom policijskom akcijom razbijanja ilegalne trgovine kokainom na području Metkovića, dio koje je bio i spomenuti državljanin Italije. Dodala je kako će ga zastupati i u tom drugom sudskom postupku, za koji ne zna kada će početi.

Podsjetimo, akcija razbijanja krijumčarskog lanca ilegalne preprodaje kokaina, čiji je dio bio i spomenuti Talijan i koja je zapravo počela njegovim uhićenjem kod Ploča, rezultirala je koncem siječnja uhićenjem još troje hrvatskih državljana s područja grada Metkovića, koji su se udružili radi počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Hrvatski državljani M.J. (59), S.J. (55) i R.G. (44) uhićeni su na području Metkovića i Zagreba, dok je spomenuti 50-godišnji talijanski državljanin bio u pritvoru još od lipnja prošle godine.

Naknadno je uhićen carinski službenik Z.E. (50), inače zaposlenik carinske ispostave u Luci Ploče, kojega se sumnjiči da je svojim utjecajem spriječio da se prilikom iskrcaja pregleda kontejner u kojem se nalazio kokain.

Riječ je o zločinačkom udruženju od ukupno pet osoba, za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavile u promet najmanje 146 kilograma kokaina, od čega su stekle imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna, koju su međusobno podijelile, piše Slobodna Dalmacija.

MCGP NOVA SELA

Zapljenjeno preko 24 kg marihuane

Droga je pronađena u posebno izrađenim bunkerima u unutrašnjosti vozila

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela u subotu, 18. lipnja, oko 12 sati, pristupilo je osobno vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, državljanin Crne Gore.

Temeljitom graničnom kontrolom policijskih službenika Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnicima carine, posumnjalo se na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom su u unutrašnjosti vozila, u dva prepravljena bunkera, pronađena 23 paketa s ukupno 24,159 kg marihuane

Droga je uz potvrdu oduzeta, a crnogorski je državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije