Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
GAZ Benz 1200x400px

AKCIJA POLICIJE I USKOK-a

Razbijen lanac krijumčara, prošvercali više od 1,5 tona kokaina iz Južne Amerike

Objavljeno prije

POLICIJA i USKOK proveli su veliku akciju kojom je razbijen lanac krijumčara 1.5 tona kokaina iz Južne Amerike.

Kako doznaje Telegram, jedan od osumnjičenih je Petar Ćosić zvani Šarac. Radi se o čovjeku koji je već osuđivan za švercanje stotina kilograma droge iz Južne Amerike u Europu.

Izvori Telegrama tvrde da je istragom obuhvaćen i poduzetnik Oliver Čokara, koji se lani s USKOK-om nagodio u slučaju zapljene 56 kilograma kokaina iz Ekvadora u luci Ploče. Njega se povezuje da je zajedno s Ćorićem sudjelovao u švercerskom lancu. Ova je istraga zapravo proširenje upravo te istrage o kokainu iz Ekvadora.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Šverc kokaina u bananama

Podsjetimo, Oliver Čokara, koji je optužen za šverc 56.2 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku, priznao je krivnju u listopadu prošle godine. Kako je doznao RTL, Čokara se nagodio s tužiteljstvom i priznao djelo. Dobio je šest i pol godina zatvora, a u državni proračun će uplatiti milijun i pol kuna.

Opširna istraga dubrovačke policije u ožujku prošle godine je u dolini Neretve dovela do uhićenja trojice muškaraca i zapljene 73 kilograma kokaina.

Sveznalica 7400xXpx

Zaplijenjeni kokain nalazio se u 60 paketa skrivenih u kontejneru punom banana koji je, kako su tada izvijestili iz policije, slučajno završio u lučkom skladištu tvrtke čija je suvlasnica bivša gradonačelnica Metkovića te jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur.

Uhićeni su Oliver Čokara (47), Anđelko Oršulić (34) i Goran B. (41).

Zaplijenjena droga se procjenjuje na iznos između 50 i 70 milijuna kuna i iznimno je visoke čistoće.

Tko je Čokara?

Oliver Čokara suprug je Lovele Čokare, vlasnice Hotela 9 koji se nalazi preko puta zagrebačkog Autobusnog kolodvora. Hotel 9 moderno je uređeni butikni hotel s četiri zvjezdice koji na Booking.comu ima visoku ocjenu 9.2 i u kojem soba košta oko 570 kuna, što je šezdeset kuna više nego u zagrebačkom Westinu, piše Plava Kamenica.

Čokaru se prije nekoliko godina naveliko spominjao kao osobu koju je Zagrepčanka Radmila Vojnović označila kao jednog od glavnih krivaca za događaje u Držićevoj ulici u Zagrebu, optužujući ga da je paljevinama došao do vrijednih napuštenih nekretnina na mjestu kojih je 2013. godine na ime njegove supruge otvoren luksuzni hotel.

Čokara se, prema informacijama iz medija, družio s Hrvojem Gašparincem, poduzetnikom kojem se sudilo kao pripadniku Zagrebačke mafije, kao i Hrvojem Petračem, krivcem za otmicu sina generala Zagorca.

Estradne rubrike domaćih medija izvještavale su da su na otvaranju hotela bila brojna imena društvenog života poput Vande Winter, Vlatke Pokos, Kristine Bradač, Fani Stipković, Mirne Maras, Martine Podgorski, Petre Friganović, Aleksandre Dojčinović, Korane Gvozdić, Tonija Cetinskog, Enisa Bešlagića i mnogih drugih.

“Godine 2001. u Hrvatsku je došao jedan čovjek koji se nije borio za ovu zemlju. Taj se čovjek zove Oliver Čokara. Rođen je 1974. u Kaknju, BiH. Kad je dobio izgon iz jedne europske zemlje, ‘skrasio’ se u Zagrebu. Za početak je davao alibi Novici Petraču kada je otet Zagorčev sin. Dobio je državljanstvo i došao s djevojkom u Petrinjsku 31 u Zagrebu. Otkad on živi u Petrinjskoj, 95 posto požara koji su se desili u gradu, desili su se u krugu od 300 do 500 metara oko njega. Ima i mrtvih. Uglavnom su to napušteni objekti u kojima žive beskućnici, hrvatski državljani koji također nikoga ne zanimaju. Njih, mene i moje susjede taj je Oliver palio po gradu. OK, možda ne on direktno, ali on zna tko su počinitelji jer je naručitelj”, govorila je svojedobno Vojnović.

Povezan s Gašparincem i Petračem

Čokara je zaradio brojne kaznene prijave, a Europski sud za ljudska prava je 2018. godine kaznio Hrvatsku jer nije adekvatno istražila sve paleže.

Čokara je tvrdio da je njegova obitelj nekretninu u Držićevoj kupila od zakonite vlasnice na temelju valjanog ugovora.

“Svi stanari koji su ranije živjeli na adresi Držićeva 9 tamo su bili bespravno. Unatoč tomu, obitelj Čokara je svim stanarima, uključujući i gospođu Vojnović, isplatila ugovorenu novčanu naknadu temeljem valjanih i od javnog bilježnika ovjerenih ugovora.

Od 2011. godine obitelj Čokara, uključujući i njihovu maloljetnu djecu, izložena je stalnom pritisku i neviđenim napadima putem Facebooka i ostalih društvenih mreža od strane gospođe Vojnović koja je, očito, naknadno postala nezadovoljna iznosom naknade koji je dobila iako je, ponavljamo, u navedenom prostoru bila bez valjane pravne osnove. Protiv gospodina Čokare nikada se s ovim u vezi nije vodio bilo kakav sudski postupak te se presuda Europskog suda za ljudska prava odnosi na Republiku Hrvatsku, a ne na njega osobno i njegovu obitelj”, stajalo je u objavi reakcije na jedan od članaka u Nacionalu.

'U DOBI OD 84 I 85 GODINA'

Dvojac iz Metkovića nezakonito prisvojio preko 50 tisuća eura stambene pričuve

Novac su prisvajali za razne osobne potrebe, a prikazivali su kao da ga podižu za plaćanje troškova održavanja zgrade

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 84 i 85 godina sumnjiče se za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 84-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Metkovića, ujedno i upravitelj stambene zgrade, a 85-godišnjak kao predstavnik stanara iste stambene zgrade, zajednički i dogovorno, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s računa na koje su stanari zgrade uplaćivali pričuvu, podizali gotovinu u razne neistinite svrhe, prikazavši to kao da se plaćaju troškovi održavanja zgrade, koji radovi se u stvarnosti nisu izvršili, a novac su uplaćivali u korist trgovačkog društva upravitelja.

U najvećem broju slučajeva za navedene navodne radove ne posjeduju nikakvu poslovnu dokumentaciju, a za dio podignute gotovine su krivotvorili račune usluga čišćenja zgrade, a sve kako bi prikrili prisvajanje nepripadajuće imovinske koristi.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Opisanim kaznenim djelima su od početka 2015. do kraja 2022. godine protupravno prisvojili 50.739 eura.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije