Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STANOVNICI HERCEGOVAČKE APELIRAJU ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE

Nova prometna nesreća u Hercegovačkoj ulici, prometuje se otežano

Objavljeno prije

Danas u ranim poslijepodnevnim oko 13 sati u Hercegovačkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

Kako doznajemo, na svu sreću nema ozlijeđenih, a počinjena je materijalna šteta na vozilima.

Policija vrši očevid, nakon čega će se promet ponovno normalizirati.

Ovom prilikom prenosimo apel stanovnika Hercegovačke ulice, koji ističu da su kroz tu usku ulicu, bez nogostupa za školarce, utrke automobilima postale gotovo svakodnevnica, što je rezultiralo i nesrećom prije dva dana kada je ozlijeđena djevojka koja se sudarila sa automobilom koji je naletio neprilagođenom brzinom.

DUBINSKA KONTROLA

Uhićen trojac osumnjičen za krijumčarenje osobe

Radi se o troje hrvatskih državljana koji su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja tri hrvatska državljanina u dobi od 31, 34 i 44 godine osumnjičeni su za kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH , drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“, stoji u priopćenju PU Dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni, u namjeri ostvarivanja koristoljublja, posredstvom osobe iz BiH, dogovorio protuzakonito prebacivanje preko državne granice 56-godišnjeg državljanina Turske koji ne ispunjava uvjete ulaska i boravka u RH, te njegov prijevoz do Zagreba i to za ukupni novčani iznos od 3600 eura.

U tu svrhu, prvoosumnjičeni je angažirao spomenutog 44-godišnjaka koji je 5. lipnja ove godine, skrivenog u prtljažnom dijelu vozila prevezao turskog državljanina nezakonito iz BiH u RH nakon čega ga je preuzeo prvoosumnjičeni i nastavio voziti ga prema Zagrebu.

Kako bi si osigurao nesmetano kretanje do Zagreba, prvoosumnjičeni je angažirao 34-godišnjaka kao prethodnicu koja je vozaču trebala davati informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja od Metkovića do Zagreba.

Unatoč tome, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice granične policije – Jug zaustavili su spomenutog vozača na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina, kada je utvrđeno da suputnik, 56-godišnji turski državljanin Turske ne ispunjava uvjete ulaska u RH, zbog čega se posumnjalo na protuzakonito prebacivanje osoba.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Osumnjičeni trojac je, uz kaznene prijave, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv turskog državljanina doneseno rješenje o protjerivanju iz RH sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju RH u trajanju od dvije godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije