Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEMA KAZNENOG DJELA

Nadzorom nije utvrđen stručni propust u slučaju smrti Vjeke Franičevića

Objavljeno prije

Nakon našeg upita kojeg smo poslali Državnom odvjetništvu, a tiče se tragične smrti gospodina Vojimira Franičevića iz Rogotina, dobili smo odgovor u kojem nas obavještavaju da “nisu utvrđene činjenice iz kojih bi proizlazila osnovana sumnja da bi u postupanju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Covid ambulante Doma zdravlja u Pločama bilo počinjeno neko kazneno djelo”.

“Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska, Služba kriminalističke policije povodom smrti Vojimira Franičevića zv. Vjeko provela potrebne izvide i podnijela ovom državnom odvjetništvu posebno izvješće.

Iz posebnog izvješća proizlazi da nisu utvrđene činjenice iz kojih bi proizlazila osnovana sumnja da bi u postupanju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Covid ambulante Doma zdravlja u Pločama bilo počinjeno neko kazneno djelo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu navedenog posebnog izvješća policijske uprave Dubrovačko-neretvanske nalazi se i Izvješće o provedenom izvanrednom stručnom nadzoru u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije povodom smrti Vojimira Franičevića. Provedenim nadzorom nije utvrđen stručni propust dežurnog liječnika koji je 12. travnja 2020. zaprimio poziv i koji je obaviješten o situaciji u Rogotinu. Provedenim nadzorom je utvrđeno da dežurni medicinski tehničar tijekom komunikacije nije postupao sukladno Hrvatskom indeksu prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu s tim da njegovo postupanje nije imalo utjecaja na tragičan ishod predmetnog događaja.

Slijedom iznijetog, nema zakonskih osnova za provođenje istrage povodom predmetnog događaja.
Rezultati provedenih izvida kao i uvid u kompletan spis sukladno Zakona o kaznenom postupku i Poslovniku državnog odvjetništva dostupni su bliskim srodnicima pok. Vojimira Franičevića” – piše u dopisu kojeg smo dobili nakon našeg upita jučer.

Podsjetimo, Vjeku Franičevića je u noći sa subote na nedjelju za Uskrs mučilo otežano disanje i jaki bolovi u prsima. Hitnu pomoć pokušao je dozvati njegov susjed nakon što je Franičeviću pozlilo, koji je najprije nazvao policiju u Pločama, koja ga je uputila na 112 u Dubrovniku. Kako je Franičević imao problema s disanjem, službenik je njegovom susjedu dao broj Covid ambulante u Pločama. Tamo su mu, navodno, rekli da zove epidemiologa. Nakon niza gluhih telefona, gospodin Franičević je u međuvremenu preminuo. Utvrđena je smrt nasilnim putem, ali nije riječ o ničemu sumnjivom, nego je zbog mraka ili opće slabosti umrli udario glavom o asfaltnu površinu, što je najvjerojatnije i uzrok smrti.

Nije rađena obdukcija.

Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, tad je izjavio da se nije radilo o hitnom pozivu. “Prema onome što je rečeno našem liječniku nije se radilo o hitnom pozivu. Bez obzira što poziv nije išao preko 194 ii 112, da je bilo rečeno da je čovjek u hitnom stanju, zasigurno bismo izašli”, rekao je Lulić.

Dakle, još jedan nesretan slučaj gdje neće biti odgovornih, nitko neće odgovarati za svoj nerad i nered. Još jednom se pokazalo da u kritičnim situacijama, kad odlučuju doslovno sekunde, nedostaje koordinacija nadležnih tijela, igra se gluhih telefona, dok ljudi umiru na ulici.

Ništa čudno iako nas uvjeravaju da je medicinska skrb u Dolini Neretve na visokoj razini.

Prilažemo mail od Općinskog državnog odvjetništva u Metkoviću, piše portal Ploče Online.

NESREĆA NA NERETVI

Prilikom ribolova utopio se naš stariji sugrađanin

Objavljeno prije

Foto: Metković NEWS

U ranim jutarnjim satima, prilikom ribolova na Neretvi utopio se naš stariji sugrađanin.

Kako neslužbeno doznajemo, uočen je čamac kako prazan pluta po Neretvi, što je bio povod djelatnicima JVP Metković da krenu u potragu. Nedugo zatim pronađeno je i tijelo nesretnog sugrađanima, te je uz pomoć djelatnika PP Metković osoba identificirana.

Okolnosti zbog kojih je došlo do pada u vodu još uvijek nisu poznate, kao i je li smrt nastupila prije toga. Očevid je u tijeku, više detalja donosimo po primitku službenog izvješća.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Počivao u miru Božjem. Obitelji izražavamo iskrenu sućut.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije