Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

U Ljekarni Draženović mjerenja glukoze u krvi i savjetovanje dijabetičara

Objavljeno prije

Ljekarna Deaženović, dijabetes, glukoza1

Ljekarna Draženović danas, po uzoru na Međunarodnu dijabetičku federaciju, obilježava Svjetski dan šećerne bolesti.

Današnjim aktivnostima, Ljekarna Draženović želi osvjestiti građane o važnosti ranog otkrivanja dijabetesa budući da pravovremeno otrkivanje bolesti smanjuje komplikacije, a magistra farmacije Darka Draženović Govorko kaže da čak pedeset posto pacijenata s dijabetesom nije dijagnosticirano.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se kako bi se povećala svijest populacije o postojanju šećerne bolesti kao problema, odnosno, da probirnim mjerenjima nađemo ljude koji imaju povišenu glukozu u krvi i potencijalnu dijagnozu, ali nisu toga svijesni budući da, prema istraživanjima, čak pedeset oboljelih upravo s takvim problemom. Osim toga, ljude koji već imaju šećernu bolest i liječe se oralnim antidijabeticima savjetovat ćemo o njihovim ljekovima i o prehrani, odnosno, zdravom načinu života koje je uspješno, kao i lječenje, u kontroliranju ove bolesti – kazala je Draženović Goorko.

Mjerenja glukoze u krvi zainteresirani su mogli obaviti do 8 ujutro, a savjetovanje već dijagnosticiranim dijabetičarima održava se do 11 sati u poslovnicama Ljekarne Draženović u Metkoviću i Pločama.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije