Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

LIJEK JE U NAMA

Metkovci se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Objavljeno prije

Udruga DOBRA, Zaklada Ana Rukavina 3

U predvorju Gradskog kulturnog središta Metković danas je, u organizaciji Udruge DOBRA i Zaklade Ana Rukavina, održana akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te su skupljena 133 uzorka krvi potencijalnih darivatelja.

U registar se mogla upisati svaka osoba dobrog zdravlja u dobi od 18 do 40 godina, a uzorke su za registar uzimali djelatnici transfuzijskog odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Akcija upisa održala se pod motom Zaklade Ana Rukavina Lijek je u nama kojim se građane želi podsjetiti da u sebi nose koštanu srž i periferne matične stanice kojima se može pomoći oboljelima od leukemije i bolesnicima s teškim oštećenjem koštane srži.

Osim u vrijeme akcija, u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zainteresirani se mogu upisati u Ambulanti Kliničke jedinice za tipizaciju tkiva u Zelenoj zgradi KBC-a Zagreb (telefon Registra: 01-2376 292) te u transfuzijskim centrima u Republici Hrvatskoj od kojih su Metkoviću najbliži centar u KBC-u Split i u OB Dubrovnik.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije