Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

FACEBOOK

Metkovske zabejancije – najpopularnija lokalna fb grupa

Objavljeno prije

metkovske-zabejancije-1

Facebook grupa Metkovske zabejancije, osnovana prije 4 mjeseca, dobila je i svog 3000-tog člana. Doista, hvale vrijedno, posebno jer u grupi ne djeluju samo administratori, već i mnogi članovi koji svojim pričama i sjećanjima aktivno sudjeluju i time čine grupu jedinstvenom.

Kada sam prvi put pogledao postove Metkovskih zabejancija, pomislio sam da je to tek jedna u nizu sličnih grupa koja se bazira na vicevima o plavušama, Sulji i Muji… No, iskreno, ostao sam nemalo iznenađen, kada su se počele pojavljivati priče o legendama Metkovića, ljudima koji već dugo nisu među nama, no za života su ostavili neizbrisiv trag. Članovi grupe, Metkovci i ostali razasuti diljem svijeta, svakodnevno su počeli pratiti “storije” o Metkoviću nekad i sada.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vinko Vuković Liska i njegovi administratori Ivana Srna, Mihaela Miki Krtalić i Romana Čović pokušali su vratiti duh onog starog Metkovića, pjace, Predolca, Neretve, rukometa, pa sve do legendi desne obale grada koji su svojim dosjetkama, nasmijavali generacije metkovskog puka. Prenose se neke pučke priče, tradicija, prisjećamo se ljudi koji su bili srce i duša pjace i šušura Metkovića. U razgovoru s Vinkom Vukovićem Liskom, doznao sam, da je u pripremi i knjiga koja će popratiti najbolje postove iz Metkovskih zabejancija i time će se zaokružiti lijep opus tradicije i humora.

Ekipi koja uređuje Metkovske zabejancije želim uspjeh u daljnjem radu i još 3000 članova. Neka se metkovski dobri glas, i još bolje zajebancije daleko čuju. Ekipa, evala…

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije