Obaranje Guinnessa

Maturanti plesali u sklopu Quadrilla dance parade 2013

Danas, točno u podne, metkovski maturanti su se plesom uključili u obaranje Guinnessovog rekorda.

Objavljeno 17. svibnja 2013. u kategorijama: Metković, News, Zabava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADanas, 17. svibnja, točno u podne posredstvom satelitskog signala kojeg izravno prenosi HOT Bird 3 zasvirala je poznata Straussova “Fladermauss – Quadrille” melodija koja je Mekovske plasače povezala u najveći sinkronizirani ples na svijetu.

U obaranju Guinnessovog rekorda u zajedničkom plesu u kojem je sudjelovalo 55 gradova iz 8 europskih zemalja, Metković se priključio uz najveću četvorku u Hrvatskoj, koju vodi stručno vodstvo plesne škole Calypso, sa 720 mladih plesača iz Metkovića, Opuzena, Vrgorca i Dubrovnika.

Grupno plesanje četvorke za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima, tako da je u dvanaest dosadašnjih izdanja ukupno sudjelovalo 242.280 plesača koji su plesali u preko 100 europskih gradova i oborili sedam Guinnessovih rekorda.

Inače Metković uz stručno vodstvo plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio “Maturantskoj paradi” već 2005. godine i od tada je neprekidno devet godina dio velikog plesnog pokreta mladih koji završetak svog školovanja proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka diljem Europe.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari