Ostanimo u kontaktu

CILA RIVA LEŽI I UŽIVA

Komarna u subotu postaje poprište dobre zabave, održava se ‘Alka Komarne 2016’

Objavljeno prije

1. Svinjska alka

Komarna i ovog ljeta postaje poprište dobre zabave, u subotu, 6. kolovoza na Rivi se održava manifestacija Alka Komarne 2016. Posljednjih dana primjećujemo da se cijelo mjesto priprema za veselu zabavu koja lagano prerasta u tradiciju i o kojoj se danima poslije priča, a mi je pratimo od samo početka i ne sumnjamo da će i ovogodišnja biti bolja od prethodne. Prošlogodišnju ‘Alku’ je posjetilo oko dvije tisuće ljudi, a organizatori, Udruga Dite Komarne ističu da ove godine očekuju preko dvije i pol tisuće, što stranih, što domaćih posjetitelja.

Organizatori nam javljaju i kako su sasvim sigurni da je ljeto tu, jer kažu Komarna je puna! Hvale se najtoplijim i najčišćim morem, najljepšom rivom, najromantičnijom uvalom, najveselijim igralištem i daleko najljepšim zalascima sunca, u što smo se, moram priznati i uvjerili. A uz sve to ističu da su očistili i podmorje tako da gosti već neko vrijeme uživaju u svim navedenim ljepotama.

Kažu, jedino što im nedostaje je puno dobre zabave. I napokon, za one koji s velikim isčekivanjem očekuju vijest o ovoj veseloj manifestaciji javljamo; Alka Komarne 2016. održat će se u subotu, 6. kolovoza s početkom u 20 sati na Rivi u Komarnoj. Uz moto Cila Riva leži i uživa, kao i prijašnjih godina i ove vas očekujte jako puno iznenađenja, puno hrane i pića i puuno dobre zabave. Saznali smo da je za ovogodišnju zabavu pripremljeno 100 kg srdela, 30 kg rižota i za djecu 500 hot-dogova, te veliki vatromet.

Dakle, dragi čitatelji, znamo gdje se vidimo u subotu. Prvo plaža, sunčanje i kupanje, a onda u 20 sati na Rivu, na jednu od rijetkih, odnosno jako rijetkih manifestacija na Jadranu gdje brojni posjetitelji uz vrhunski doživljaj i zabavu budu počašćeni i besplatnom hranom i pićem, a to je na ‘Alku Komarne 2016.’. Vidimo se u Komarnoj!

Autor: Dalibor Čutura

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, od kojih u Metkoviću 15

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.

.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije