TURIZAM DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

Župan Dobroslavić primio dobitnike nagrada i priznanja ‘Suncokret ruralnog turizma’

Objavljeno 25. siječnja 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Turizam.

250118-suncokret-ruralnog-turizma-47

Galerija

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas dobitnike nagrada i priznanja u okviru nacionalnog projekta Suncokret ruralnog turizma s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

U prvoj kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva posebno priznanje za prezentaciju ruralne baštine otišlo je izletištu Kamena himna iz Komaja u Konavlima. Brončana povelja u četvrtoj kategoriji (Ruralno-turističke manifestacije) otišla je Kinookusu Film Food Festival- Ston, u petoj kategoriji (Tradicijska ruralna gastronomija) Srebrnu povelju dobio je OPG Hrid iz Orebića na Pelješcu. U sedmoj kategoriji (Hrvatski otočni proizvod i proizvodi sa oznakama zemljopisnog podrijetla) Srebrna povelja otišla je Obrtu Natura Dalmatia iz Stona dok je u istoj kategoriji OPG Darinka Krnčević s Lastova dobila Brončanu povelju.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je ruralni turizam jako važan segment u ukupnom turizmu u županiji. Napomenuo je kako su sjajni rezultati na tom polju ostvareni u Konavlima, što je rezultat rada samih Konavljana te kako se na različite načine nastoji potaknuti takav oblik turizma.

– Spomenuo bih kako radimo tematske turističke ceste. Jednu smo organizirali na Pelješcu, drugu u dolini Neretve. Turisti tako na jednom mjestu mogu doći do informacije što se sve nudi na određenom području, a tako mislimo i nastaviti. Želimo potaknuti razvoj ruralnog turizma i na otocima, radili smo i veliki projekt tradicijskog proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije kroz našu agenciju DUNEA-u. I ove godine ćemo organizirati Dubrovnik FestiWine, četvrtu godinu zaredom, a radimo i na zaštićenoj oznaci izvornosti kad je u pitanju med u suradnji s drugim dalmatinskim županijama – rekao je župan Dobroslavić.

Dobitnici priznanja su se zahvalili Županiji, a istaknuli su kako te nagrade nisu tek kvadar za na zid već poticaj da još više podignu razinu svoje kvalitete.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari