U METKOVIĆU NAJVIŠE HRVATSKIH GOSTIJU

Uspješna turistička sezona na području Metkovića i u priobalju

Objavljeno 27. rujna 2017. u kategorijama: Metković, Neretva, News, Slivno, Turizam.

foto-safari-neretva-turizam

Unatoč tomu što ovogodišnja turistička sezona još nije završena, trenutačni podatci o broju dolazaka i o broju noćenja turista na području Metkovića i u priobalju više su nego zadovoljavajući. Do kraja godine oni će biti još i bolji s obzirom na najavljene dolaske turista u berbu mandarina te na foto-safari izlete u Momiće, Vid i Badžulu.

Prema riječima voditeljice ureda TZ Metkovića, Magdalene Medar Ujdur, do konca kolovoza na području Metkovića ostvareno je 4.569 dolazaka i 9.230 turističkih noćenja. To je za 10 posto dolazaka više nego prethodne godine te za 21 posto više noćenja.

Ako se analizira struktura gostiju, razvidno je da su na prvom mjestu gosti iz Bjelorusije, a slijede ih prema broju dolazaka turisti iz Slovenije, Koreje, Poljske, Srbije, Njemačke, Francuske, Kine i Rusije.

Treba znati da je u odnosu na ukupan broj dolazaka najviše gostiju bilo iz Hrvatske.

Metković, podsjetimo, raspolaže s ukupno 271 ležajem u četiri hotela, hostelu, te u privatnim sobama i apartmanima.

Povećanom broju dolazaka i noćenja doprinijele su brojne sportske i kulturne manifestacije tijekom godine, poput Maratona lađa, Smotre folklora i manifestacija tijekom Metkovskog ljeta, ali i foto-safari izleti i uplovljavanje riječnih kruzera u Luku Metković.

U priobalju se što se tiče broja dolazaka i noćenja dogodila sezona za pamćenje.

Na području TZ općine Slivno (Klek, Komarna, Duboka i Blace) do 26. rujna ove godine ostvareno je 26.400 dolazaka turista i 211.283 noćenja.

To je za 23 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a na tom području još boravi oko 100 gostiju.

Gosti su u priobalju ostajali prosječno po osam dana, a većinom se radi o gostima koji na tom dijelu hrvatskoga priobalja ljetuju godinama.

Voditeljica TZ općine Slivno, Dragana Čović istaknula je da je među gostima bilo najviše onih iz  BiH, a potom iz Poljske, Češke, Slovenije, i Mađarske.

Zahvaljujući ‘vrućem’ ljetu bez kišnih padalina, brojnim priredbama, ali i poboljšanoj infrastrukturi i uređenim plažama, porastao je broj turista koji su ove sezone ljetovali u  neretvanskom priobalju. Kako se sve više razvija ruralni turizam, u sljedećoj godini očekuju se još bolji rezultati u turističkom poslovanju.

Pero Jakić/Metkovic NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari