RESTORAN-PANSION ĐUĐA I MATE

Osvajač ovogodišnje ”Zlatne naranče” pokazao zašto je zauzeo prvo mjesto

Objavljeno 13. lipnja 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, Neretva, News, Turizam.

Restoran-pansion Đuđa i Mate

Galerija

Nakon obilaska 10 finalista izbora NAJBOLJIH PRIMJERA RURALNOG TURIZMA U Dubrovačko-neretvanskoj županiji – Zlatna naranča, stručno povjerenstvo bodovalo je kandidate, a najveći broj bodova dobio je Restoran-pansion ”Đuđa i Mate” iz Vida te je tako ove godine Zlatna naranča otišla u Neretvu.

Ovu nagradu Županija dubrovačko-neretvanska uspostavila je kako bi se ukazalo na važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma i odalo priznanje najboljima. Tim povodom, kao i svake godine do sada agencija DUNEA je organizirala izlet u pobjednički objekt, a ove godine to je bio Restoran ”Đuđa i Mate”.

Svojim dolaskom projekt su podržali gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan, gradonačelnik Ploča, Mišo Krističević, župan Nikola Dobroslavić, županijski pročelnik Nikola Veraja te ispred DUNEA-e Marijana Aksić Vitković.

Okupili smo se u mjestu Vid, samo tri kilometra od Metkovića, uz samu rječicu Norin, gdje se smjestio pobjednik ovogdišnje „Zlatne naranče“ restoran-pansion „Đuđa i Mate“. U neposrednoj blizini je i arheološki muzej Narone, sagrađen iznad Augusteuma, hrama posvećenog caru Augustu, koji svjedoči o životu na ovim prostorima od antičkog vremena. Ambijent koji ujedinjuje antiku, tradiciju i način življenja u plodnoj neretvanskoj dolini dodatni je začin pikantnoj gastro priči, utemeljenoj na prirodnim sastojcima i izvornim recepturama. Neretvanski brudet od jegulje i žaba, jegulja na ražnju, specijaliteti pod pekom, na ražnju ili na lovački – čine ponudu ovog restorana, koji na istom mjestu goste prima od 1993. godine. Pokrenula su ga dva prijatelja, Mate i Đuđa, a danas ga vode njihovi sinovi Jure Taslak i Ivan Ilić.

S vremenom je i ponuda proširena pa posjetiteljima nude i turističke programe poput foto safarija neretvanskom lađom do svog izletišta, berbu mandarina, posjete muzejima, brdske biciklističke ture, hiking šetnje do vikend kuće na brdu Dragovija i ručkove usred nedirnute prirode. Na katu je pansion sa sobama s pogledom na rječicu Norin i zelenilo močvare ili na nekadašnji rimski forum, današnji arheološki muzej Narona.

”Đuđa i Mate” dio su tematske turističke ceste ”Neretva dolina života” koju je oformila Dubrovačko-neretvanska županija i u kojoj je objedinila brojna kulturna i prirodna bogatstva te prvenstveno ponudu ruralnog turizma Neretve.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari