Ostanimo u kontaktu

PREMINUO B.B. KING

Odlazak glazbene veličine

Objavljeno prije

B.B. King

Riley B. King poznatiji pod imenom B.B. King, umro je u noći 14. svibnja 2015. godine u 90. godini života. Ta noć će ostat upamćena kao noć smrti kralja bluesa, ali da ne bi sve bilo tako crno njegov utjecaj na mlađe gitariste i pjevače putem svojeg vrhunskog izričaja ostavio je ogroman trag na modernu glazbu. Istaknuti umjetnik Eric Clapton je za B. B.  Kinga uvijek govorio da iznimno poštuje činjenicu da ne samo da je B.B. King neporecivi kralj bluesa, nego da se i s lakoćom može kretati u svim žanrovima glazbe. Od svog prvog albuma Singing the Blues (1957) do posljednjeg One Kind Favor (2008), podizao je iznova i iznova razinu glazbe na novi nivo.  B.B. je bio neumorni ljubitelj glazbe u koju bi unio svu svoju dušu putem moćnog vokala, ali i njegove gitare koju je od milja nazivao Lucille. Anegdota kaže da su žene u njegovom životu uvijek tražile da se odluči između njih i Lucille, no koliko ih god snažno volio, ljubav prema glazbi je bila jača.

B.B. King je bio i zauvijek ostaje  sinonim za glazbenika koji je živio glazbu na način da za nju nije pravio kompromise koliko mu god bilo teško, glazba je bila njegov život i svojim opusom uljepšao je život ljudima diljem svijeta, a vjerujem da će njegova umjetnost nastaviti inspirirati mnoge i puno nakon njegova odlaska..

Nastavi čitati

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

Dubrovački-simfonijski-orkestar-(4)

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije