Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NERETVANKE SLAVILE NA GOSTOVANJU

ŽNK Neretva uzela bodove Viktoriji u Slavonskom Brodu

Objavljeno prije

ŽNK Neretva predstavila se u lijepom svijetlu prilikom gostovanja u Slavonskom Brodu odakle se vraća s više nego zasluženom pobjedom, 2:3 !

Tijekom susreta s Viktorijom Metkovke su imale terensku inicijativu te su već u prvom dijelu stekle prednost od 0:3, a pogađale su Mandić i Šunjić, dok je jednu loptu iza leđa svoje čuvarice mreže ubacila igračica Viktorije.

Unatoč rezultatskom šoku domaće su ipak uspjele smanjiti razultat pogocima Martinkove i i Štimac (u 45+1).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čvrstom igrom u obrani igračice Neretve eliminarale su sve potencijalne neugodnosti napadačica domaće ekipe, a dobro smišljenim akcijama ponovo su i u nastavku ugrožavale vratarku Viktorije. Nažalost golova nije više bilo iako ih je moglo biti. Tomu su prema našim informacijama dosta pomogli i suci, koji sudili „baš onako domaćinski“, reklo bi se.

Igračicama Neretve valja čestitati što su pokazale znanje i vrlo samopouzdano ušle u utakmicu. Rezultat toga su i prvi bodovi i to na gostovanju.

ŽNK Viktorija – ŽNK Neretva 2:3 (2:3)

VESLAČICA S NAJVIŠE MARATONA

Marijani Odak Krstičević uručena Plaketa za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe

Objavljeno prije

“Danas smo ponosne. Marijana Odak Krstičević primila je Plaketu od njenih iz Udruge Gusarice Metković“, objavile su Gusarice.

Davne 2003. na 6. Maratonu lađa sudjelovala je posada Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i to s mješovitom (jedinom na Maratonu) muško-ženskom posadom na čelu sa dekanom prof.  Viskovićem i prof. Mirnjekom. Za tu posadu možemo reći da je “Hrvatska u malom” jer mladi studenti i studentice bili su iz svih krajeva lijepe naše, s jednom posebnom Neretvankom koja je danas startala 20. put u neretvanskoj lađi – Marijana Odak Krstičević.

Njihov prvi susret s lađom dogodio se tek 6. kolovoza, uoči noći lađara kad su stigli u Metković, a uspjeli su održati i dva treninga. Ovu posadu krasi još jedan raritet – veslali su u najstarijoj – izvornoj neretvanskoj lađi staroj 108 godina. Tu lađu sagrađene daleke 1895. god. su im ustupili Domagojevi gusari – Vid. Ista lađa nastupila je i na Maratonu lađa 2001. god. osvojivši 10. mjesto.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marijana je od 2004.-2006. veslala za Gusarice zagrebačkog sveučilišta Zagreb
2007. -2011. vesla za Udrugu lađarica ‘Metkovke’ Metković

Jedna je od suosnivačica Udruge Gusarice iz Metkovića (2011.) Svojim znanjem i iskustvom vodi svoje Gusarice kroz dugu povijest, pa tako s njima brani uzvodno zlato i osvaja dvije bronce.

“Marijana veliko ti hvala, što su i danas Gusarice ovdje. Tvoje Gusarice dodjeljuju ti Plaketu za dvadesetogodišnji doprinos u veslanju i očuvanju neretvanske lađe.”

Ispred Gusarica, plaketu je dodijelila trenerica Martina Nikolić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije