Ostanimo u kontaktu

VJEŽBAJTE BEZ PLAĆANJA

To može samo ŽNK Neretva – ukinuta članarina za sve djevojčice

Objavljeno prije

Iz ŽNK Neretva, člana 1.HNLŽ, stigla je vrlo zanimljiva i ohrabrujuća sportsko-financijska informacija, koja je možda prva ili među prvima te vrste u Hrvatskoj.

Iako taj klub postoji tek šest godina, a stabilan je prvoligaš, Uprava je donijela možda i povijesnu odluku u hrvatskom sportu, a koja podrazumijeva ukidanje članarine za sve djevojčice koje se odlučuju vježbati u ŽNK Neretva i baviti se ženskim nogometom kao sportskom granom.

Uprava je tu odluku donijela prije svega zbog potrebe poticanja djevojčica da se bave sportom, u ovom slučaju nogometom, a da pri tomu roditelji ne snose financijske terete plaćanjem članarine, posebice u trenutačnim pandemijskim prilikama.

Osnovni cilj kluba je omogućiti djevojčicama iz doline Neretve i okruženja bavljenje sporotom, u ovom slučaju nogometom kako bi jednog dana zaigrale u prvoj ekipi Neretve ili nakon završetka školovaanja u svom gradu , negdje drugdje.

Iz kluba su informirali da čak 60 djevojčica i djevojaka susdjeluje u natjecanjima svih uzrasta.

Seniorke su imale loš ulazak u sezonu, ali je kup-utakmica s Marjanom pokazala da se mogu očekivati pozitivni sportski rezultati u novoj sezoni. Od ove godine postoje kadetska i pionirska jednstvena hrvatska liga, svaka sa po 12 klubova. Kadetkinje nakon tri kola dijele prvo mjesto. Najmlađe igračice-limačice imaju svoju Dalmatinsku ligu, na turnirski način.

Što reći nakon svega ? Uprava je povukla sjajan potez oslobađanjem roditelja participacije i tako im je olakšala svakodnevnicu u vremenima kad je svaka kuna iznimno važna.

Na kraju samo ćemo opetovati poziv iz ŽNK Neretva da se zainteresirane djevojčice što prije uključe u rad kluba, gdje ih čekaju nogometni stručnjaci koji će ih ne samo poučavati u nogometnom smislu, već i odgajati.

RUKOMETNI KUP HRVATSKE

Metković Mehanika u subotu će ugostiti premijerligaša RKHM Dubrovnik

Objavljeno prije

Rukometni klub Metković Mehanika sutra će u Gradskoj sportskoj dvorani povodom zaostale kup utakmice ugostiti premijerligaša RKHM Dubrovnik. Susret će se održati u 18 sati, a prijenos uživo će biti na službenom instagram profilu rk_metkovic kao i FaceBook stranici Rukometni klub Metković-Mehanika.

Kratki osvrt ususret utakmici dao nam je trener Filip Romić:

– Ova nadolazeća kup utakmica došla nam je nakon drugog tjedna bazičnih priprema u kojima treniramo dva puta dnevno. Dio treninga se radi na parketu, a dio u teretani. Radimo na podizanju fizičke spreme uz pomoć kondicijskih trenera Zvonimira Ilića i Antonia Galova. Iznimno sam zadovoljan radom trenera i načinom na koji su se uklopili u tim. Zvonimir i Antonio će s nama biti i kroz sljedeći tjedan, a nakon toga ćemo se više posvetiti taktičko-tehničkim treninzima. Obzirom na početnu fazu priprema u sutrašnjoj utakmici sa Dubrovnikom moramo pripaziti kako nebi došlo do neželjenih ozljeda. Svi igrači će dobiti priliku i tako ovu utakmicu iskoristiti za uigravanje.

Glasnogovornica kluba, Marija Bošnjak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije