Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

VJEŽBAJTE BEZ PLAĆANJA

To može samo ŽNK Neretva – ukinuta članarina za sve djevojčice

Objavljeno prije

Iz ŽNK Neretva, člana 1.HNLŽ, stigla je vrlo zanimljiva i ohrabrujuća sportsko-financijska informacija, koja je možda prva ili među prvima te vrste u Hrvatskoj.

Iako taj klub postoji tek šest godina, a stabilan je prvoligaš, Uprava je donijela možda i povijesnu odluku u hrvatskom sportu, a koja podrazumijeva ukidanje članarine za sve djevojčice koje se odlučuju vježbati u ŽNK Neretva i baviti se ženskim nogometom kao sportskom granom.

Uprava je tu odluku donijela prije svega zbog potrebe poticanja djevojčica da se bave sportom, u ovom slučaju nogometom, a da pri tomu roditelji ne snose financijske terete plaćanjem članarine, posebice u trenutačnim pandemijskim prilikama.

Osnovni cilj kluba je omogućiti djevojčicama iz doline Neretve i okruženja bavljenje sporotom, u ovom slučaju nogometom kako bi jednog dana zaigrale u prvoj ekipi Neretve ili nakon završetka školovaanja u svom gradu , negdje drugdje.

Iz kluba su informirali da čak 60 djevojčica i djevojaka susdjeluje u natjecanjima svih uzrasta.

Seniorke su imale loš ulazak u sezonu, ali je kup-utakmica s Marjanom pokazala da se mogu očekivati pozitivni sportski rezultati u novoj sezoni. Od ove godine postoje kadetska i pionirska jednstvena hrvatska liga, svaka sa po 12 klubova. Kadetkinje nakon tri kola dijele prvo mjesto. Najmlađe igračice-limačice imaju svoju Dalmatinsku ligu, na turnirski način.

Što reći nakon svega ? Uprava je povukla sjajan potez oslobađanjem roditelja participacije i tako im je olakšala svakodnevnicu u vremenima kad je svaka kuna iznimno važna.

Na kraju samo ćemo opetovati poziv iz ŽNK Neretva da se zainteresirane djevojčice što prije uključe u rad kluba, gdje ih čekaju nogometni stručnjaci koji će ih ne samo poučavati u nogometnom smislu, već i odgajati.

NERETVANSKI EL CLASICO

U subotu novi neretvanski derbi između Neretve i Neretvanca

Objavljeno prije

Autor

U šestom kolu prvenstva 3.HNL jug na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta, a među njima  i susret Neretva-Neretvanac.

U pet proteklih kola Neretva je izborila sedam bodova i nalazi se na 10. mjestu na ljestvici, dok je Neretvanac peti s 8 bodova.

Neretva je bolje krenula u sezonu, ali je Neretvanac povezao domaće pobjede s posljednjom u Baškoj Vodi, pa je i bolje plasiran.

U posljednjih nekoliko sezona Neretvanac je postizao bolje rezultate i poredak, a prošle sezone osvojio je i prvo mjesto. Dokaz je to predanog rada uprave opuzenskog treće ligaša i dobre organizacije na svim razinama.

Međutim, nakon duljeg vremena i Neretva je stabilizirala stanje u klubu na svim razinama, formirana je vrlo dobra momčad u kojoj ima i nekoliko mladih , domaćih igrača iz vlastite škole, a na mjestu trenera nalazi se mladi stručnjak i nekadašnji igrač Mario Svaguša. Od početka natjecanja Metkovci su pokazali svoje umijeće, a podbacili su možda jedino prošle subote u Dubrovniku.

Stoga subotnje poslijepodne nudi zanimljiv događaja i utakmicu u kojoj će se sastati dvije momčadi čiji se igrači dobro poznaju a koje vodi Goran Proleta, nekadašnji igrač Neretve. Doduše, i Mario Svaguša je određeno vrijeme bio na kormilu Neretvanca, ali nije samo riječ o trenerima. Brojni su igrači iz Metkovića igrali u Opuzenu, ali su i igrači iz Opuzena ponekad nosili dres Neretve.

Dade se zaključiti da i Neretva i Neretvanac njeguju napadački nogomet pa i ta činjenica daje novi razlog za interes gledatelja.

Mario Svaguša trener Neretve uoči lokalnog derbija kaže:

– Derbi između naša dva kluba je uvijek derbi, ali i više  od toga. Prije svega želim čestitati Neretvancu na prošlosezonskom prvom mjestu, a zatim želim da naš susret bude na visokoj sportskoj razini, bez ikakvih posebnih priča nakon utakmice. Moja momčad je mlada, ali je i Neretvančeva , znamo da su godinama Opuzenci uspješniji pa imamo dodatni i snažan motiv da to stanje prekinemo. U takvim utakmicama često odlučuju detalji iako se nadam da ćemo mi imati više raspoloženih pojedinaca. Dakako da nas zanima pobjeda i za nju ćemo dati sve što možemo i znamo, ali svi moramo biti u utakmici, kako se tpopularno kaže, 300 posto, – rekao je Svaguša.

U momčadi neće biti Čupića ni Katavića, ali se vraćaju Pero i Edo Raguž, Buhač i Batinović.

Raspored utakmica 6.kola:

  • Neretva-Neretvanac (16 sati),
  • Zmaj-Urania,
  • Split-Junak,
  • HV Posedarje-Kamen,
  • Sloga-Zadar,
  • Vodice-Uskok,
  • Hrvace-Jadran LP,
  • Zagora-OSK,,
  • GOŠK Dubrovnik-Primorac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije