Ostanimo u kontaktu

NOVI ISPIT PRED CURAMA

ŽNK Neretva u subotu protiv Splita u Zmijavcima

Objavljeno prije

Prošlog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi za žene, a Neretva iz Metkovića na svom terenu poražena je od ekipe Osijeka s 0:10 (0:3).

Bio je to jedan od najtežih poraza u povijesti kluba, razloga za to ima nekoliko.

Prvo, duga stanka u prvsnestvu ostavila je traga na igračicama i uopće na cjelokupni život kluba. Osijek je počeo vježbati dva tjedna ranije što se itekako odrazilo na stanje na terenu. Osim toga Neretva nije bila kompletna, bolje reći nekoliko važnih igračica nije moglo nastupiti zbog svojih poslovnih ili drugih obveza, tako da je samo jedna igračica sjedila na klupi za pričuve. Sve je to skrenulo vodu na Osijekov mlin,pa ni tako visoka pobjeda nije iznenađenje.

– Nismo bili na razini,nismo bilo „unutra“ i nije nas bilo dovoljno. U susretu sa Splitom nadam se da ćemo bolje igrati i da ćemo ostaviti bolju sliku na terenu, – rekao nam je trener Duško Mijoč.

U svakom slučaju u ekipi će biti veći broj igračica nego li je bio slulaj u srazu s Osijekom. Očekuje se da će se piključiti Jurković i Kurjak, a možda i još poneka igračica.

U svakom slučaju raspored utakmica za Neretvu nije nimalo lagan. Prošle nedjelje gost je bio Osijek, a u subotu Neretvanke odlaze u Zmijavce na susret sa Splitom koji također traži prvo mjesto i nastup u Ligi prvaka.

Matematički bi se moglo dogoditi da se Neretva boti za opstanak, ali o tomu se gotovo ne razmišlja. Naime, igračicama prvoligaša iz Metkovića dovoljna bi bila pobjeda u srazu s Lepoglavom kod kuće , i slabiji učinci Agrama, za osvajanje četvrte pozicije  u slučaju istog broja bodova, jer u susretima s Agramom imaju bolji omjer datih i primljenih golova (u Zagrebu 4:1 za Agram, a u Metkoviću 4:0 za Neretvu).

Odgovor na pitanje zašto se igra u subotu u 17 sati u Zmijavcima krije se u činjenici da ŽNK Split nema uvjeta za igranje u Splitu pa je kao „domaći“ teren prijavljen onaj lijepo uređeni u Zmijavcima.

ŽENSKI NOGOMET

Visok poraz Neretve od Dinama u Zagrebu

Objavljeno prije

Autor

Unatoč određenoj dozi optimizma uoči puta u Zagreb na sraz s Dinamom, igračice Neretve nisu uspjele u svojim nakanama da pruže dobru igru ili možda prirede ugodno iznenađenje i osvoje jedan bod.

Za utakmicu spremnih bilo je samo 11 igračica koje su se dobro držale prvo poluvrijeme, ali su ipak u 45. minuti igračice Dinama u Maksimiru povele s 1:0.

U drugom dijelu pravi potop, odmah početkom nastavka Metkovke su primile i drugi pogodak, a onda su domaće poentirale kao na tekućoj traci, i postigle još pet golova za konačnih 7:0.

Imale su Neretvanke dvije do tri prigode, ali je čuvarica Dinamove mreže na vrijeme reagirala.

Osjetio se dakle manjak igračica, u nekim momentima možda i neiskustvo, a i vrućina je učinila svoje.

ŽNK Dinamo – ŽNK Neretva 7:0 (1:0)

Nakon poraza jedino se može čekati utakmica Lepoglava Agram, jer u slučaju da Lepoglava uzme bod Agramu Neretva će nastaviti natjecanje u Ligi za prvaka, a bude li slavio Agram, Neretvi predstoji Liga za ostanak u prvoligaškom društvu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije