Ostanimo u kontaktu

UTAKMICA BEZ GOLOVA

ŽNK Neretva u Slavonskom Brodu osvojila samo bod

Objavljeno prije

Nogometašice Neretve u drugom kolu doigravanja igrale su 0:0 u Slavonskom Brodu s Viktorijom. Na prvi pogled tih 0:0 može izgledati kao neuspjeh Neretve s obzirom na to da je Viktorija do sada osvojila samo jedan bod i da sigurno napušta Prvu ligu.

Međutim, ekipa Neretve igrala je bez nekoliko standardnih igračica (Herceg, Mijoč, Šiljeg …)koje nisu putovale zbog obveza. Stoga je trener Ante Markota dao priliku mlađim igračicama koje su u potpunosti ispunile očekivanja i na koje je trener ponosan.

Na inače „teškom“ terenu u Slavonskom Brodu već u 10.minuti istaknula se Jelena Kešina koja je zaustavila udarac s 11 metara nakon što je sudac dosudio kazneni udarac za Viktoriju. Kešina je i u nastavku utakmice branila na reprezentativnoj razini. Slabi suci nisu čak dva puta pokazali na „bijelu točku“ u trenucima kad je bilo više nego očito da su igračice Viktorije napravile prekršaje za kaznene udarce. Sve u svemu Neretva je pojačala bodovni konto i mirno čeka nastavak doigravanja . Ionako je opstanak već osigurala.

Sastav: Kešina, Jurković, S.Musulin, Čuljak, Kalgeraj ( od 5.min. Vego), Mandić, Martinović, Vladimir, Bokšić, Falak, L. Musulin.
Trener: Ante Markota

 

 

3. HNL JUG

NK Neretva na kraju prvenstva tek petnaesta

Objavljeno prije

Autor

NNK Neretva je osvajanjem 15.mjesta zaključila treće ligašku nogometnu sezonu, a u pamćenju će ostati brojne turbulencije tijekom sezone uključujući korona virus koji je odmah na startu itekako naštetio Neretvi.

U 32 utakmice Neretva je ostvarila 11 pobjeda i 17 poraza, a konačna gol-razlika je -24 !

U novu sezonu Metkovce je poveo iskusni trener Damir Borovac, koji je nekada bio i igrač Neretve, ali je devet utakmica izborio 3 pobjede. Naslijedio ga je Ivan Bubalo koji je zimus otišao u GOŠK iz Gabele, pa je zatim angažiran Armando Marenzi.

Bilo je  i uspjeha i padova, a posebno težak udarac igrači i trener doživjeli su 24.travnja u susret sa Slogom u Metkoviću koja je slavila čak sa 6:0.

Potom, Neretva je u šest susreta samo jednom uzela sva tri boda, pa se uprava zahvalila Marenziu. Do kraja prvenstva momčad je uspješno vodio Davor Mioč.

Najviše nastupa za Neretvu zabilježili su Kuran, Kozina i Rodin, po 28, najbolji strijelac s devet pogodaka bio je Okić, dok su ih po pet postigli Frane Jerković, Prskalo i Mile Pehar. Boje Neretve u sezoni branila su 32 igrača.

Treba reći da Neretva cijele sezone zbog poznatih razloga nije imala podršku svojih navijača i gledatelja uopće.

Međutim, kad se podvuče crta, očito je da za Neretvu sezona nije bila uspješna, i da broj bodova i plasman ne odgovaraju željama pa i potencijalima koje klub ima. Uostalom, teško je i očekivati stalnost sastava, forme igrača i samih pozitivnih rezultata, ako se u sezoni promijene četiri trenera.

Hoće li uprava pristupiti korjenitim promjenama igračke strukture i koga će  postaviti za trenera, za sada nije poznato.

U svakom slučaju, trebalo bi analizirati i pitanje zašto iz Škole nogometa NK Neretva vrlo sporo izrastaju daroviti igrači koji bi u određeno vrijeme mogli igrati u prvoj momčadi.

Sve u svemu, svi nogometni čimbenici u gradu trebaju se dogovoriti kako dalje i koji su prioriteti. Znamo da zbog gospodarskog stanja i korone nije lako voditi jedan takav klub sa seniorskim i brojnim sastavima mlađih kategorija, ali da nova sezona mora biti bolja nego protekla, nitko ne dvoji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije