Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva u očekivanju vodeće ekipe Splita

Objavljeno prije

Prijateljima ženskog nogometa u nedjelju se pruža lijepa prilika pogledati Iza Vage utakmicu Neretva Split i uživati u dobrom nogometu. Naime, u dolinu Neretve stiže vodeći Split, ekipa koja je nakon puno godina preuzela vodeću poziciju od Osijeka, iako prvenstvo još nije završeno.

Split je vodeći s 36 bodova, Osijek je drugi s 33, s naznakom da tek početkom lipnja te dvije ekipe u Osijeku odlučuju tko će biti prvak. Prošle jeseni Splićanke su pobijedile u Splitu s 2:0.

Neretva je do sada prikupila 17 bodova, i dobro se drži na ljestvici u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni. Trenutačno su Metkovke pete, a ispred njih su Dinamo (22) i Agram s 21 bodoom.

No, bez obzira na snagu Splita, igračice Neretve ne misle se tek tako predati, a jedna od najboljih čuvarica mreže u Hrvatskoj, Jelena Kešina kaže:

– Osobno, zadovoljna sam dosadašnjim dijelom sezone i našim rezultatima, iako smo protiv Dinama i Viktorije izgubili ukupno šest bodova, a moglo je i bez toga. Split je prvi i sve mi igračice i naši treneri znamo da će  to biti iznimno teška utakmica, kako zbog snage protivnika tako i zbog moguće loših vremenskih uvjeta pa tako i stanja terena. Ipak, mi se ne predajemo, zaigrat ćemo kao i protiv svih svojih takmaca, od početka do kraja ozbiljno i profesionalno. Stoga ne mogu isključiti i moguće iznenađenje što se rezultata tiče, jer sam sigurna da nećemo razočarati naše navijače, – poručila je Jelena Kešina.

Prošle jeseni Split je u Splitu pobijedio Neretvu s 5:0, ali, igralo se na umjetnoj travi i nisu nastupile četiri standardne igračice. Ni u nedjelju (16:30) Neretva neće biti kompletna jer u sastavu neće biti ozlijeđenih Merime Tanović i Gabrijele Dugandžić.

GOLOVI NISU BILI VAŽNI

Veterani Neretve dali svoj doprinos obilježavanju 100-te obljetnice nogometa u Metkoviću

Objavljeno prije

Autor

Veterani NK Neretve, peterostruki sudionici dvoranskog prvenstva veterana u organizaciji HNS-a,prošlogodišnji pobjednici i ovogdišnji dobitnici brončane medalje, nasatavili su svoje aktivnosti doprinoseći obilježavanju 100-te obljetnice nogometa u Metkoviću.

Uoči blagdana sv.Ilije zaštinika grada i Dana grada Metkovića, utanačili su susret dvije generacije bivših igrača Neretve , one koja je nastupala u prvoligaškoj Neretvinoj sezoni 1994./95., i selekcije veterana koja je nešto mlađa, sa selekcijom veterana HNS-a.

Sve se događalo na igralištu Neretve, u petak, 19.srpnja, a prvi događaj kojega ćemo spomenuti bio je snimanje (dronom) milenijske fotografije na kojoj su trebali biti predstavnici svih generacija Neretve. Neki su bili, neki nisu došli, pa su na slici svoje mjesto našla djeca i roditelji, prijatelji i navijači.

Jedna od poruka nesvakidašnjeg susreta generacija NK Neretve je usmjerena na realiazaciju inicijative Metkovaca iz Zagreba za kupnju sanitetskog vozila za potrebe oboljele djece iz doline Neretve.

Ivan Ćelić Išola dugo je najavljivao sastave dviju Neretvinih selekcija i selekcije veterana HNS-a, objavljena je i minuta šutnje za sve umrle nogometaše i djelatnike, a onda je Suad Šoše s pomoćnicima Majićem i Krešićem označio početak utakmice na kojoj se i oprostio od aktivnog suđenja.

Za povijest evo i početnih sastava .

Prvoligaška Neretva : Srna,Veraja, Vučković,Ivanković,Šestan,R.Rebac, H.Rebac,Jukić,Margeta, T.Raguž,Marinović,I.Raguž,Z.Obšivač,Pivac,Ševelj, Juričić, Borovac, Ereš, R.Mijoč. Na njihovu klupu sjeli su : tadašnji vratar, prof. Vatroslav Mihačić, treneri Jozo Bebić i Luka Bonačić, a asistirali su im Stipe Ilić i Hrvoje Manenica.

Evo i sastava Selekcije veterana HNS:a :

Mrzlečki,Antolić,Brnas, Vejić, F.Vitajić,A.Vitajić,Blatnjak,Štrok,Krpan,Barbir,Radić,Klobučar, Kovačević, Budiša,Župetić, Krstičević i Gričan.

Počela je konačno, i utakmica, ali i s ozljedom vratara Neretve Renata Srne. U drugoj minuti susreta on je zaustavio jednu loptu i nogom ju je dodao suigraču, a onda je pao kao pokošen. Nagli trzaj učinio je svoje, pružena mu je pomoć, stigla je Hitna koja je prevezla u bolnicu.Prve informacije govore da se radi o ozljedi koljena. U svakom slučaju jednom od ključnih osoba za organizaciju susreta, želimo brz oporavak.

Zamijenio ga je Frano Pivac, koji u 10.minuti nije uspio zaustaviti još uvijek brzog Hrvoja Štroka, koji je veterane HNS-a doveo do prednosti od 1:0. Četiri minute kasnije , Štrok je opet poentirao za 2:0, a potom je Frane Vitajić postavio konačnih 3:0. Tada su „prvoligaši“ izišli iz igre, a ušli su veterani Neretve , mlađe generacije.Ni unatoč tomu, nisu uspjeli zaustaviti veterane selekcije HNS-a , koji su zabijali i uživali, do konačnih 10:0.

Sastav druge selekcije veterana Neretve :

Bubalo, Sprčić, Pehar, Volarević, B. Galov, G. Galov, Cvijanović, Martinac, Talajić, Proleta, Bušić, M. Galov, Bebić, N. Galov, Bezer i Obradović.

Možda smo koje vrijedno nogometno ime nenamjerno izostavili jer se sastav stalno dopisivao, no, to ne znači da svi koji su došli ne zaslužuju riječi zahvale i za put i za napore na terenu. Neke od njih, a ni oni nas, nisu mogli prepoznati, ali je u većini slučajeva prepoznatljivost bila prisutna.

Predsjednik UO Neretve, Damir Jerković nije krio zadovoljstvo viđenim. Proslava 25.godina od Prve lige i 100 godina nogometa u gradu na Neretvi će se nastaviti.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije