Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva u očekivanju vodeće ekipe Splita

Objavljeno prije

Prijateljima ženskog nogometa u nedjelju se pruža lijepa prilika pogledati Iza Vage utakmicu Neretva Split i uživati u dobrom nogometu. Naime, u dolinu Neretve stiže vodeći Split, ekipa koja je nakon puno godina preuzela vodeću poziciju od Osijeka, iako prvenstvo još nije završeno.

Split je vodeći s 36 bodova, Osijek je drugi s 33, s naznakom da tek početkom lipnja te dvije ekipe u Osijeku odlučuju tko će biti prvak. Prošle jeseni Splićanke su pobijedile u Splitu s 2:0.

Neretva je do sada prikupila 17 bodova, i dobro se drži na ljestvici u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni. Trenutačno su Metkovke pete, a ispred njih su Dinamo (22) i Agram s 21 bodoom.

No, bez obzira na snagu Splita, igračice Neretve ne misle se tek tako predati, a jedna od najboljih čuvarica mreže u Hrvatskoj, Jelena Kešina kaže:

– Osobno, zadovoljna sam dosadašnjim dijelom sezone i našim rezultatima, iako smo protiv Dinama i Viktorije izgubili ukupno šest bodova, a moglo je i bez toga. Split je prvi i sve mi igračice i naši treneri znamo da će  to biti iznimno teška utakmica, kako zbog snage protivnika tako i zbog moguće loših vremenskih uvjeta pa tako i stanja terena. Ipak, mi se ne predajemo, zaigrat ćemo kao i protiv svih svojih takmaca, od početka do kraja ozbiljno i profesionalno. Stoga ne mogu isključiti i moguće iznenađenje što se rezultata tiče, jer sam sigurna da nećemo razočarati naše navijače, – poručila je Jelena Kešina.

Prošle jeseni Split je u Splitu pobijedio Neretvu s 5:0, ali, igralo se na umjetnoj travi i nisu nastupile četiri standardne igračice. Ni u nedjelju (16:30) Neretva neće biti kompletna jer u sastavu neće biti ozlijeđenih Merime Tanović i Gabrijele Dugandžić.

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije