Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva sudjelovao na Međunarodnom turniru u Crnoj Gori

Objavljeno prije

ŽNK Neretva

ŽNK Neretva je u prošlu subotu sudjelovao na Međunarodnom turniru za djevojke 1999. godišta i mlađe u Pljevlji, Crna Gora. S trenerom Nevenom Majićem smo razgovarali o turniru, a i dojmovima jer im je to prvi međunarodni turnir na kojemu su nastupili.

– Na put smo krenuli su u 4 ujutro, u Crnu Goru stigli u podne, a prvu utakmicu odigrali protiv Požege iz Srbije već u 13 sati. Što zbog umora, što zbog treme jer prvi put sudjeluju na ovakvom turniru, utakmicu smo izgubili sa 1:0, i to autogolom. Drugu utakmicu smo igrali protiv Breznice iz Pljevlje, na kojoj su domaćini slavili s također jednim pogotkom. I u trećoj utakmici toga dan s 5:0 nas je pobijedio zaista iskusniji i bolji tim, ujedno i osvajač turnira, Crvena Zvezda iz Beograda, koji je u finalu pobijedio i domaću Breznicu, ispričao nam je trener Majić.

Majić je istaknuo da djevojkama konačni rezultat i nije toliko bitan, jer prvi put su sudjelovale na međunardnom turniru, te je ovo za njih iskustvo koje će moći iskoristiti na slijedećim turnirima, dobili su pozivnice za turnire u Nikšiću i srpskoj Požegi.

Ovim putem iz ŽNK Neretva se zahvaljuju Ivani Šetki, djevojci 1999. godišta, koja također igra nogomet u Americi, gdje živi sa svojom obitelji, koja je pomogla Klubu u organizaciji putovanja.

Što se tiče ženskog nogometa u našemu gradu, u subotu 13. prosinca, u sklopu Božićnog turnira djevojke igraju turnir po skupinama, zajedno sa ekipama iz Splita, Sinja, Dubrovnika, Ljubuškog i Vrgorca. Također, u nedjelju u 11,30 sati na Neretvinom igralištu djevojčice od 7-12 godina igraju utakmica protiv Zadra. Tog dana biti će odigrane još dvije utakmice, stoga, dođite i podržite naše cure!

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije