Ostanimo u kontaktu

LEPOGLAVA MORA 'PASTI'

ŽNK Neretva: Nemamo drugih očekivanja osim pobjede

Objavljeno prije

U trećoj utakmici u nastavku prvoligaškog nogometnog prvenstva za žene, ŽNK Neretva u nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta na svom terenu u Metkoviću u odlučujućoj i najvažnijoj utakmici prvenstva dočekuje posljednjeplasiranu Lepoglavu.

Od utakmice i konačnog ishoda ovisi hoće li Neretva na kraju biti četvrta ili peta,i hoće li nastaviti natjecanje za prvaka ili ono u borbi za opstanak.

U svakom slučaju, zaboravljene su utakmice sa Splitom i Osijekom, a u nedjelju je jedini cilj igračica i trenera Mijoča pobjeda.

– Nemamo nikakvih drugih očekivanja osim pobjede i osvajanja bodova koji bi nas približili četvrtom mjestu. Dobijemo li utakmicu imat ćemo 16 bodova, dok bi Agram imao 15, izgubi li od Splita. I onda u zadnjem kolu Neretva putuje Dinamu, a Agram igra s Lepoglavom.

Na sreću, imamo dovoljan broj igračica od kojih je čak pet kadetkinja koje će zaigrati u nedjelju. Možda nam se priključe i neke koje su bile zauzete poslom ili drugim obvezama, ali po onome što vidim na terenu i na treninzima uvjeren sam u našu pobjedu-optimističan je trener Duško Mijoč.

Treba reći da će u nedjelju gledatelji moći u gledalište, ali prema svim pravilima i propisima koji su na snazi u svezi koronavirusa.

Prava je to prigoda da svi prijatelji sporta u gradu dođu i pomognu našim igračicama u nastojanju da se domognu bodova koji život znače. Uostalom, Luciji Borovac, Šunjić, Sušak, Musulin i ostalima treba podrška, motivacija i pljesak uz gledališta za svaki potez. Jer, i na svojim kadetkinjama ŽNK Neretva gradi svoju budućnost.

Zato, u nedjelju svi na igralište Iza Vage.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije