Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Zlato, tri srebra, dvije bronce i bodovi Dade Talajića za klub

Objavljeno prije

Jučer je u Otoku kod Sinja vožena utrka XCO kupa Hrvatske imena XCO Vučja staza.

Domaćini iz BK Kamešnice su pripremili vrhunsku stazu i vrhunski event koji je privukao 137 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Naravno da ovaj vrhunski događaj nije prošao bez BK Metković. U nikad brojnijem sastavu s 15 natjecatelja krenuli su u Otok, a kući su se opet vratili pjevajući.
U kategoriji U7 Vito Prusac je maestralnom vožnjom došao do srebrne medalje. Kategorija U9 djevojčice bila je rezervirana za curice iz BK Metković. Cvita Talajić osvojila je brončanu medalju, Erika Malezija srebrnu, a Iva Dominiković zlatnu medalju. Kod dječaka u ovoj karegoriji Antonio Krstičević se okitio srebrom, a Juri Kuzmanu je malo falilo do medalje nakraju četvrti.
U kategoriji U11 cure Lara Bokšić se okitila brončanom medaljom, Lucija Kuzman četvrta, a Mara Talajić peta.
Kategorija U11 dječaci Mate Krstičević osvojio najnezahvalniije četvrto mjesto, dok su iza njega kroz cilj prošli David Leontić kao peti i Jure Vištica kao šesti.
U kategoriji U13 dječaci težak pad Marka Talajića, ali na kraju je sve, hvala Bogu, prošlo uz par ogrebotina.
Kategorija U15 dječaci Vinko Bulum odličan brončani čime je pokazao da je prošlotjedni pad na Hvaru već zaboravljen.
I na kraju, veteran Dado Talajić je uspio uzeti bodove za klub osvojenim petim mjestom.
Čestitke Baši i cijeloj ekipi na odličnoj organizaciji Vučje staze i naravno svaka čast našim malcima na odličnim rezultatima.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije