Ostanimo u kontaktu

OSVRT NA SPORTSKI VIKEND

Ženski sportski klubovi pobjeđuju, muški gube

Objavljeno prije

Sportaši Metkovića ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima protekloga vikenda i svojim stupnjevima natjecanja, a što je zanimljivo svi su muški klubovi doživjeli poraze, dok su dva ženska kluba ostvarila sigurne pobjede. Tako su igračice ŽNK Neretve nakon opet prilično sušnih utakmica uspjele pobijediti ponekad neugodnu Viktoriju iz Slavonskog Broda s 5:1.

Imale su kontrolu stanja na terenu tijekom svih 90 i nešto minuta, realizirale su pet od desetak pravih prigoda,  a sve to unatoč vrlo lošem stanju terena.

S 13 bodova Metkovke su zadržale četvrto mjesto, a preostala im za ovu jesen samo još jedna utakmica, u nedjelju u Zagrebu s Agramom kojega su u Metkoviću porazile s 4:0.

U javnosti  kola priča kako će ubrzo biti obavljena rekonstrukcija uprave s obzirom na to neki od čelnika više ne sudjeluju u radu kluba.

Rukometašice u Drugoj ligi dokopale su se tijesne, ali vrijedne pobjede u susretu s RK Hoteli Makarska, 26:25. Vidi se da uporan i stručan rad stručnog stožera , aktivnosti predsjednika uprave Tomislava Komazina i svakodnevni rad igračica daju odgovarajuće rezultate.

A sada o porazima.

Neretva u 3. HNL nije ni na Klisu u igri s Uskokom uzeti jedan bod, iako bi se  po konačnom rezultatu 4:3, moglo zaključiti da je bila blizu.Međutim, nakon ranog gola Ajkunića Uskok je poravnao i stekao 4:1 prednost, pa je jasno tko je imao dominaciju na terenu. Međutim, borbenost igrača ne smije se zanijekati jer su dokazali da u „svići ima još ulja“. Ipak, pogled na ljestvicu sve govori jer je Neretva na posljednjem mjestu, a od moguća 42 boda u 14 utakmica osvojila je samo sedam bodova!

Iz uprave (i okruženja) stižu glasovi o dovođenju nekoliko igrača u zimskom periodu koji će uz pomoć postojećeg kadra pokušati izvući Neretvu na suho, odnosno pokrenuti je s posljednjeg mjesta. A može li već u subotu u posljednjem kolu u utakmici sa Zadrom Neretva do pobjede i lakšeg prezimljavanja tek će se vidjeti.

ONK Metković je u Kominu nakon niza uspješnih igara i pobjeda, doživio poraz , 4:2 od domaćeg i boljeg Gusara.

Ipak, Metkovci su ostali pri vrhu ljestvice, a dobiju li Croatiu iz Gabrila u srijedu (zaostala utakmica) na svom terenu eto prilike za novo veselje igrača , uprave i navijača.

Rukometaši Metković Mehanike nisu se dobro proveli u Senju gdje su izgubili 30:22!

Ipak, nalaze se na šestom mjestu s osvojenih devet bodova, dok prvi Trogir ima ukupno 15.

U subotu stiže Rudar Labin, momčad koja je znala pobjeđivati i u Metkoviću , pa će stoga igrači i njihov trener morati biti na velikom oprezu.

Boćari Metković u Prvoj ligi nanizali su tri poraza u četiri utakmice, a posljedni se dogodio u Zagrebu u igri s Zrinjevcem 21:5!

Prijatelji boćanja očekuju da će serija poraza biti prekinuta već u subotu.

KAKO DALJE?

ŽNK Neretva se neće žaliti zbog prekida utakmice s Lepoglavom

Objavljeno prije

Autor

U jednom dnevnom listu osvanula je vijest o prekidu utakmice 1. HNLŽ između Lepoglave i Neretve iz Metkovića, u 31.minuti i kod rezultata 1:1.

Utakmica je prekinuta zbog odluka delegata i sutkinje odmah na početku susreta da dvije igračice Neretve nemaju pravo nastupa zbog neimanja specijalističkih liječničkih pregleda te je Neretva započela utakmicu s devet igračica i ubrzo nakon početka povela s o:1 pogotkom Milinović.

Potom su se filmskom brzinom redali događaji, od poravnanja domaćih na 1:1 nakon sumnjivog penala, do napuštanja terena još tri igračice Neretve što je značilo i kraj utakmice, sve prema nogometnim pravilima.

E, sada je pitanje svih pitanja zbog čega je došlo do te situacije i koje će moguće posljedice uslijediti za Neretvu.

Prema pravilima HNS-a, moglo bi se dogoditi da utakmica bude registrirana s 3:0 u korist Lepoglave, a moguće je i oduzimenje bodova, od 1 do 6 na štetu Neretve. Međutim, član Uprave ŽNK Neretva Mario Galov nam je rekao da se oduzimanje bodova odnosi na druge situacije na nogometnim terenima, te da ne očekuje drastične sankcije niti se klub želi žaliti komisji HNS-a.

Što se tiče liječničkih pregleda, on tvrdi da su mlađe igračice imale liječničke preglede, a jedna nije imala navršenih 16 godina te je u tekućoj godini morala imati specijalistički pregled kojega treba ovjeriti Županijski nogometni savez, međutim toga nije bilo.

Galov nam je izjavio da je uprava Neretve raspravljala o svim događanjima, ali se ne želi oglašavati u javnosti, prije svega zbog zaštite mladih igračica. Osnovni je cilj nastaviti raditi i igrati u miru te čekati novu utakmicu sljedeće nedjelje s Katarinom Zrinski.

Na pitanje što će biti dogoditi li se oduzimanje bodova ili u nekom slučaju porazi do kraja igranja u Ligi za ostanak, Mario Galov nam je priopćio da će Neretva do kraja i sportski odigrati sve utakmice, a nakon svega odlučit će se kako dalje, pa makar se krenulo od početka. Istaknuo je da Neretva ima potencijala za prvoligaško natjecanje, bez obzira na brojne probleme na koje kao klub nailaze.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije