JEDNOGLASNA ODLUKA HRS-a

Željko Babić više nije izbornik rukometaša, smijenjeni i Metličić i Balić

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je Željka Babića s pozicije izbornika muške rukomente reprezentacije...

Objavljeno 31. siječnja 2017. u kategorijama: Hrvatska, News, Rukomet, Sport.
Balić i Babić, Rukomet

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza odlučeno je kako Željko Babić više neće voditi mušku rukometnu reprezentaciju. Odluka nije bila laka, barem što se tiče dužine same sjednice koja je trajala čak dva sata. Na kraju je ipak donesena jednoglasno (15 glasova). Kao razlog je navedeno općenito vođenje reprezentacije, a ne sam rezultat koji je na kraju bio bolji od željenog četvrtfinala, piše Gol.hr.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac odmah je nakon šokantnog poraza od Slovenije sazvao izvanrednu sjednicu Upravnog odbora za danas u 14 sati. Tema je bila samo jedna, odluka o podršci koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i izborniku Željku Babiću.

Odlaze i Balić i Metličić

Ivano Balić tako više nije prvi čovjek muškog rukometa, a uz Babića mora otići i njegov pomoćnik Petar Metličić. Hrvatski rukomet je tako ovom smjenom ekspresno ostao i bez dvije legende ovog sporta.

– Smijenjeni su zbog nedosljednosti i načina na koji je reprezentacija vođena. Ništa se nije promijenilo od Poljske, preko Herninga, Rija pa sve do Francuske. Ja tu ne govorim o struci već o nekim stvarima koje su se događale u vođenju reprezentacije, – rekao je Tomislav Grahovac.

Podsjetimo, naši rukometaši na povratku u Hrvatsku poručili su kako nemaju ništa protiv Babića te mu na neki način pružili podršku.

Tko će voditi Kauboje na EP-u u Hrvatskoj 2018. bit će poznato za mjesec dana, tvrdi Grahovac.

Kao favorit slovi bivši izbornik Lino Červar, no moglo bi tu biti još kandidata poput bivšeg izbornika Slavka Goluže koji se spominje i u kombinaciji s Červarom.

Komentari