Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DODIJELJENE MEDALJE

Završeno Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

Dodjelom medalja za vožnje drugoga dana natjecanja te pehara ukupnim pobjednicima završeno je Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu koje se jučer i danas održavalo u Metkoviću.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, zatvaranju prvenstva prisustvovao je pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Zlatnu medalju u kategoriji seniora u kajaku na 20 km osvojili su Miroslav Lipovac i Marin Lipovac iz kuba Olimpik. U taj klub otišle je i srebrena medalja koju su osvojili David Aračić i Denis Folvarek, a bronca je pripala predstavnicima kluba Oriolik Domuniku Kolundžiću i Dominiku Hečimoviću.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlato je pripalo Karlu Pejiću i Ivanu Kneževiću Iz Oriolika, a srebro Benediktu Kolundžiću i Petru Kolundžiću, također iz Oriolika.

Ukupni pobjednici natjecanja u kategoriji kadeta su klub Marsonia, na drugom mjestu je Hrvatska Kostajnica, a treće dijele Belišće i Mračaj. U kategoriji juniora ukupni pobjednik je također Marsonia, a drugo mjesto dijele Olimpik i Oriolik. U kategoriji seniora pobjednik je Olimpik, na drugom mjestu je Marsonia, a na trećem Oriolik.

Prilikom zatvaranja Prvenstva, predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković zahvalio se na potpori prilikom organizacije Gradu Metkoviću, Sportskoj zajednici, Turističkoj zajednici, Veslačkom klubu Neretvanski gusar i predstavnicima vatrogasaca i HGSS-a te najavio najveći sportski događaj u povijesti Metkovića koji će se održati 2024. – Svjetsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu.

PRIPREMNE UTAKMICE

Neretva neodlučeno s Premijer ligašem Leotarom u Trebinju

Objavljeno prije

Autor

U pripremnom razdoblju u cijelom svijetu sastaju se sportske momčadi različitih statusa, rangova natjecanja i kvalitete. Nekada je , šezdesetih godina prošloga stoljeća Metković je bio „eldorado“ za pripreme Radničkog iz Niša, Željezničara iz Sarajeva, Rudara iz Kaknja, te klubova iz Češke i drugih zemalja.

Danas Metković nije stjecište za pripreme klubova pa Neretva i drugi moraju osim igranja na vlastitim terenima često i gostovati kako bi determinirali stanje vlastite forme i spremnosti.

Ovoga vikenda nogometaši Neretve gostovali su u Trebinju gdje su s Premijer ligašem Leotarom odigrali vrijednih 0:0.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

-Odigrali smo vrlo dobro i primljeni smo vrlo dobro. Mislim da je to bio prvi susret Leotara i Neretve nakon skoro 60 godina, odnosno poznatih događaja na jednoj utakmici u Metkoviću. Domaći su željeli pobjedu u to nema sumnje, trkački su bili dominantniji, a naš igrač Buhač pogodio je prečku vratara Leotara. Uslijedile su promjene u sastavima a mi smo u drugom dijelu igrali sa sedam juniora. Posve sam zadovoljan nastupom i pristupom naših igrača -rekao je trener Neretve Mario Svaguša.

U srijedu će Neretva igrati s Imotskim, a u subotu sa Solinom.

U ovom pregledu sportskih zbivanja treba reći da je ONK Metković gostovao u Međugorju gdje je od Širokog Brijega izgubio 5:0.

Jadran LP je s juniorima Hajduka odigrao 0:0, dok je Zrinjski u Međugorju s 2:1 bio bolji od Neretvanca.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije