Ostanimo u kontaktu

NOGOMET

Završen prvi dio prvenstva 3.HNL, Junak prvi, Neretva posljednja

Objavljeno prije

U subotu i u nedjelju završen je prvi dio prvenstva 3.HNL Jug. Junak iz Sinja osvojio je prvo mjesto, a Neretva iz Metkovića našla se na posljednjem 16-tom mjestu sa svega osam osvojenih bodova.

Junak je sakupio 30 bodova, slijede ga Split i Hrvace sa po 27 bodova, na četvrtom mjestu je Zadar s 26, peta je Urania s 25 bodova, a ona slijede Zagora, Jadran LP, Sloga, Uskok i GOŠK Dubrovnik sa po 20 bodova. U donjem dijelu su Kamen s 19,Zmaj i Primorac imaju po 17 bdova, Neretvanac na 16. mjestu sakupio ih je 16, a Neretva je kako rekosmo posljednja.

Sinjski Junak je i drugoj sezoni na vrhu, od novih članova lige dobrim igrama iznenadila je Sloga iz Mravinaca, od GOŠK Dubrovnika, ali i od Zadra očekivali su se bolji rezultati. Do kraja će se za prvo mjesto sigurno boriti Junak,Zadar, Split, i Hrvace, a tko će ispasti prerano je govoriti.

Ispadne li Solin iz Druge lige treći stupanj napuštaju dva kluba, a veliko je pitanje što će biti s Primorcem iz Stobreča koji je prema odluci Upravnog suda nazasluženo ispao u Županijsku ligu.

Od županijskih ligaša najbolji plasman ostvario je Jadran LP, Neretvanac je pri dnu ali je u završnici popravio slabiji start , slično kao što je to učinio i Zmaj iz Blata.

Što se Neretve tiče, njezin trenutačni položaj na ljestvici zaslužuje poseban osvrt.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije