Ostanimo u kontaktu

ČETIRI GOLA U MREŽI STOBREČANA

Zaslužena pobjeda nogometaša Neretve

Objavljeno prije

NK Neretva (22)

Neretva je ispunila očekivanja svojih navijača i osjetnim rezultatom, 4:1 pobijedila momčad Primorca iz Stobreča. To ujedno znači da je zadržala svoje mjesto u gornjem dijelu ljestvice s dobrim izgledima da ga i zadrži na kraju prvog dijela prvenstva.

Dominantnija Neretva imala je preko Ajkunića lijepu prigodu već u 7. minuti, ali je udarac Ajkunića prošao pored vrata gostiju. I onda u 10. minuti domaći stižu do pogotka. Ubacio je kapetan Ante Batinović, a izvrsni Luka Juričić znalački je prihvatio loptu i pogodio za 1:0.

Isti igrač pucao je i u 25. minuti, ali je njegov udarac zaustavio Jakeljić. Deset minuta kasnije opet je na sceni Juričić čija lopta odlazi pored vrata Primorca.

U 37. minuti 2:0 za Neretvu, strijelac je Ajkunić. On je lijevom nogom iskosa poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

U nasstavku susreta Primorac je pokazao da zna bolje od prikazanog u prvom dijelu, a rezultat napadačkih aktivnosti Stobrečana bilo je smanjenje rezultata na 2:1 u 51. minuti.

Vidović je prihvatio dodanu loptu i preciznim udarcem pogodio ‘malu mrežu’ Mulaćevog gola. Gosti su i dalje imali nešto više od igre, pokušavali su poravnati, rastrčali su se terenom, a onda je Neretva zaigrala odlučnije. Sršen je u 65. minuti dobro ciljao, ali je vratar gostiju još bolje reagirao. U novom napadu Raguž je uputio snažan udarac, preko vrata Primorca. Isti igrač je u 75. minuti pronašao Juričića, a najbolji igrač utakmice precizno je pogodio za 3:1.

U novom napadu Neretve Crnčević je pogodio vratnicu, dok je Medić pucao preko vrata Primorca.

I kad se očekivao kraj, novi napad Neretve rezultirao je uvećanjem rezultata na 4:1.

Ispred vratara Primorca lopta je došla do iskusnog Jerkovića koji je pogodio donji dio nebranjene mreže vratara Jakeljića.

Možemo zaključiti da je Neretva bila bolji takmac i da je zasluženo upisala nove bodove.

NK Neretva – NK Primorac 4:1 (2:0)

Igralište Neretve. Gledatelja: 250. Sudac: Josip Budan (Podgradina).

Strijelci: 1:0 Juričić (10), 2:0 Ajkunić (37), 2:1 Vidović (51), 3:1 Juričić (72), 4:1 Jerković (90).

Neretva: Mulać, Juričić, Kožul, Kuran, Crnčević, D. Batinović, A. Batinović, Medić, Ajkunić (od 59. Jerković), Sršen (od 75. Brečić), Marić (od 46. Raguž). Trener: Goran Galov.

Crveni karton: Gajić (81. min, drugi žuti karton).

Igrač utakmice: Luka Juričić.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije